Wat was Imusify?

met Geen reacties

Imusify (opgericht in 2018) was een project op de NEO-blockchain voor het distribueren van muziekgerelateerde digitale content, waaronder audio, video, apps, afbeeldingen en blogartikelen. Gebruikers konden op dit platform niet alleen muziek uploaden, maar ook bijvoorbeeld audioboeken die vervolgens binnen het netwerk werden gedistribueerd. Imusify bood iedereen de mogelijkheid om verschillende soorten online content te beoordelen en te classificeren als goede of slechte content. Met behulp van een beloningsmechanisme voor contentproducenten kon de kwaliteit van de content op het platform worden gegarandeerd. De beloningen werden uitbetaald in IMU-tokens. In 2019 werd dit project beëindigd.

Imusify, blockhain, muziekindustrie.

 

Beloning in IMU-tokens

Op Imusify konden gebruikers hun eigen gepersonaliseerde kanalen en afspeellijsten opzetten en vervolgens andere gebruikers uitnodigen om van deze kanalen gebruik te maken. Wanneer gebruikers zich bij het platform aanmeldden dan ontvingen zij een bepaalde hoeveelheid IMU. Een algoritme dat binnen een smart contract was geïntegreerd bepaalde de voorwaarden voor toekenning van de IMU-tokens. Deze tokens konden vervolgens worden gebruikt voor aankopen of voor het streamen van muziek.

Audio panel

 

Reputatieniveau

Iedere nieuwe gebruiker op Imusify kreeg een ‘basis reputatie‘ toegewezen. Het reputatieniveau bepaalde de hoogte van de beloningen voor het leveren van kwalitatieve content. Afhankelijk van de frequentie van de contentbijdragen en de kwaliteit ervan nam het reputatieniveau toe. Door de toename van het reputatieniveau van een gebruiker nam ook de hoogte van de beloningen toe. Deze beloningen werden automatisch verzonden naar de crypto-wallet van gebruikers. Na verloop van tijd konden de contentproducenten en contentdistributeurs zo een stabiele inkomstenbron realiseren. De IMU kon uiteindelijk worden omgezet in fiatgeld. Een NEO dapp zoals Imusify gaf een nieuwe dimensie aan het delen van muziek en andere digitale content. Het probleem met bestaande platformen is vaak dat artiesten voor het gebruik ervan moeten betalen. Imusify loste dit probleem op en koos duidelijk voor een andere aanpak. In principe kon iedere gebruiker op het platform content kopen of verkopen tegen IMU-tokens.

 

 

Beoordelen van muziekopnames

Wanneer gebruikers zich aanmeldden op de website van Imusify.com ontvingen gebruikers een bepaalde hoeveelheid IMU en konden ze vervolgens al hun digitale content (van bijvoorbeeld Soundcloud of een ander muziekplatform) overzetten naar Imusify. Als een gebruiker zich eenmaal had geregistreerd dan kon hij of zij een profiel aanmaken met alle relevante informatie en een foto uploaden. Vervolgens konden alle gebruikers van Imusify automatisch alle content zien op het publieke kanaal en deze content (zoals bijvoorbeeld muziekopnames) beoordelen.

Nodes, blockchainnetwerk.

Wat waren de voordelen van Imusify?

 

Voorstellen voor nieuwe toepassingen

Gebruikers die in het bezit waren van IMU-tokens konden stemmen over nieuwe functies op het platform en voorstellen doen voor nieuwe toepassingen.

 

Geschikt voor persoonlijk en commercieel gebruik

Gebruikers konden digitale content zoals bijvoorbeeld muziek aankopen voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik.

 

Service providers ondersteunden ontwikkelaars van digitale content

Service providers betaalden een percentage van hun inkomsten om de contentontwikkelaars om het platform te ondersteunen.

 

Beloning in IMU-tokens

Auteurs van digitale content werden beloond met IMU tokens voor het verkopen van muziekopnames, audioboeken, podcast en allerlei andere soorten audio-gerelateerde digitale content. De beloningen waren afhankelijk van de beoordelingen van andere gebruikers op Imusify.

Zanger, singer song writer, blockchain, Imusify.

 

Voor wie was Imusify interessant?

Deze blockchainoplossing was interessant voor iedereen die muziek maakt, maar ook voor iedereen die gewoon van muziek houdt. In principe kon iedereen voordeel behalen met het platform van Imusify en worden beloond voor zijn of haar bijdrage aan het platform. Door de onveranderbaarheid en permanentie van blockchaintransacties konden zaken zoals bijvoorbeeld auteursrechten op een veilige manier worden gedistribueerd. Contenteigenaren werden in staat gesteld om de contentlicenties op een efficiënte manier te managen. Hierdoor hadden muzikanten en andere artiesten veel meer controle over hun eigen materiaal en kon de invloed van de grote platenmaatschappijen worden ingeperkt.

 

Einde project

In 2019 werd het Imusify-project beëindigd. Op dit moment (oktober 2022) is er een nieuw project onder de naam Imusify. Dit project richt zich op het aanbieden van cursussen en marketingdiensten voor crypto-projecten. Het team achter dit project laat echter op zijn website Imusify.com weten, geen enkele connectie te hebben met het beëindigde crypto-project. Bovendien geeft dit platform geen tokens uit.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter