Wat is Imusify? Blockchain en de muziekindustrie

with Geen reacties

Imusify is een NEO dapp voor het distribueren van digitale content binnen de muziekindustrie. Het gaat dan onder andere om audio, video, apps, afbeeldingen en artikelen. Op Imusify kan iedereen zijn bijdrage leveren. Gebruikers kunnen op dit platform muziek uploaden, maar ook bijvoorbeeld audioboeken die vervolgens op een decentrale manier kunnen worden gedistribueerd. Gebruikers hebben met deze blockchainoplossing de mogelijkheid om verschillende soorten online content te beoordelen en te classificeren als goede of slechte content. Door een beloningsmechanisme voor contentproducenten kan de kwaliteit van de content op Imusify worden gegarandeerd.

Imusify, blockhain, muziekindustrie.

 

Beloning in $IMU

Op Imusify kunnen gebruikers hun eigen gepersonaliseerde kanalen en afspeellijsten opzetten en andere gebruikers uitnodigen om van deze kanalen gebruik te maken. Wanneer gebruikers zich bij deze NEO dapp aanmelden, dan worden zij beloond met een bepaalde hoeveelheid $IMU (het cryptocurrency-token van Imusify). Door het beoordelen van content kunnen gebruikers dus $IMU verdienen. Een algoritme dat binnen een smart contract is geïntegreerd bepaald de voorwaarden voor toekenning van de hoeveelheid $IMU. Deze tokens kunnen vervolgens worden gebruikt voor aankopen of voor het streamen van muziek.

Audio panel

Reputatieniveau

Iedere nieuwe gebruiker op Imusify start met een “basis reputatie”. Het reputatieniveau bepaald de hoogte van de beloningen voor het leveren van kwalitatieve content. Afhankelijk van de frequentie van de contentbijdragen en de kwaliteit ervan, zal het reputatieniveau toenemen. Door de toename van het reputatieniveau van een gebruiker zal ook de hoogte van de beloningen toenemen. Deze beloningen worden automatisch uitbetaald aan de wallet van gebruikers. Na verloop van tijd kunnen contentproducenten en contentdistributeurs in principe een stabiele inkomstenbron realiseren. Een inkomstenbron die uiteindelijk kan worden omgezet in contant geld. Imusify heeft geen invloed op de toekenning van beloningen. De voorwaarden voor toekenning liggen vast in het smart contract en daar kan niet aan worden getornd.

Festival, concert, evenement, muziekindustrie, Imusify.

Imusify en de NEO Blockchain

Een NEO dapp zoals Imusify geeft een nieuwe dimensie aan het delen van muziek en andere digitale content. Het probleem met bestaande platformen is vaak dat artiesten moeten betalen voor het gebruik ervan. Imusify lost dit probleem op en kiest duidelijk voor een andere aanpak. Het uploaden, delen en beoordelen van digitale content wordt beloond met $IMU, dat als een smart contract op de NEO blockchain wordt uitgevoerd. Daarnaast leent het deze blockchainoplossing zich prima als handelsplatform waarop iedereen content kan kopen of verkopen tegen $IMU.

Blockchain, Imusify.

Beoordelen van muziekopnames

Wanneer gebruikers zich aanmelden op Imusify.com ontvangen gebruikers dus een bepaalde hoeveelheid $IMU en worden zij in staat gesteld om al hun digitale content van bijvoorbeeld Soundcloud of een ander platform, over te zetten naar Imusify. Als een gebruiker eenmaal is geregistreerd dan kan hij of zij een profiel aanmaken met alle relevante informatie en een foto uploaden. Alle gebruikers van Imusify kunnen automatisch alle content zien op het publieke kanaal en deze content zoals bijvoorbeeld muziekopnames beoordelen.

Nodes, blockchainnetwerk.

Wat zijn de voordelen van Imusify?

 

Voorstellen voor nieuwe toepassingen

Gebruikers die in het bezit zijn van $IMU kunnen stemmen over nieuwe functies op het platform en voorstellen doen voor nieuwe toepassingen.

 

Geschikt voor persoonlijk en commercieel gebruik

Gebruikers kunnen digitale content zoals bijvoorbeeld muziek aankopen voor zowel persoonlijk als voor commercieel gebruik.

 

Service providers ondersteunen ontwikkelaars van digitale content

Service providers betalen een percentage van hun inkomsten om de contentontwikkelaars om het platform te ondersteunen.

 

Beloning in $IMU tokens

Auteurs van digitale content worden beloond met $IMU tokens voor het verkopen van muziekopnames, audioboeken, podcast en allerlei andere soorten audio-gerelateerde digitale content. De beloningen zijn afhankelijk van de beoordelingen van andere gebruikers op Imusify.

Zanger, singer song writer, blockchain, Imusify.

Voor wie is Imusify interessant?

Deze blockchainoplossing is interessant voor iedereen die muziek maakt, maar ook voor iedereen die gewoon van muziek houdt. Iedereen kan voordeel behalen met het platform van Imusify en beloond worden voor zijn of haar bijdrage aan het platform. Door de “onveranderbare” aard van blockchaintechnologie kunnen zaken zoals auteursrechten op een veilige manier worden gedistribueerd en worden contenteigenaren in staat gesteld om de contentlicenties op een efficiënte manier te managen. Hierdoor hebben onder andere artiesten veel meer controle over hun eigen materiaal en hebben de grote invloedrijke platenmaatschappijen al snel het nakijken, bij het controleren van de verschillende inkomstenstromen. Eigenlijk is Imusify geschikt voor iedereen die wil verbinden, communiceren, delen en zaken wil doen!

Meer weten?

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Leave a Reply