Chain Line: proof of concept voor koeriersdiensten op de blockchain

with Geen reacties

Deze pagina is verouderd.

Chain Line is een proof of concept voor koeriersdiensten op de blockchain, waarbij items kunnen worden getransporteerd tegen een bepaalde vergoeding. Dit project bevindt zich echter nog maar in een experimentele fase. Het idee achter deze NEO dapp is relatief simpel: creëer een decentrale applicatie voor koeriersdiensten, waarmee producten en waardevolle objecten veilig en vertrouwd kunnen worden verscheept naar allerlei verschillende locaties wereldwijd en waarbij de risico’s die gepaard gaan met de verzending, tot bijna nul kunnen worden gereduceerd. Het verschepen van de items gebeurt aan de hand van smart contracts waarin alle voorwaarden voor verzending zijn gecodeerd.

Pakketpost, koeriersdienst, Chain Line.

Verzending op maat

Of het nu gaat om een gloednieuwe iPad, een spijkerbroek of een tweedehands fiets, Chain Line zorgt voor verzending op maat. Gebruikers kunnen hun specifieke wensen op het platform kenbaar maken, aanbetalingen doen en worden gelinkt aan de juiste koerier. Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Chain Line kunnen gebruikers een wallet aanmaken op de website. Stel nu dat je iets wilt kopen wat nog niet in Nederland verkrijgbaar is via “centrale” platformen, maar waarvan je wel weet wat het precies kost en waar het verkrijgbaar is. Dan zou je uiteraard gebruik kunnen maken van bestaande internationale koeriersdiensten. Echter zijn deze koeriersdiensten vaak erg duur en wegen de verzendkosten vaak niet op tegen de waarde van de te verschepen goederen.

Koerier

 

Vergoeding voor gebruik van het blockchainnetwerk

Met de Chain Line dapp kunnen gebruikers (kopers in dit geval) alle details ingegeven, ten aanzien van het desbetreffende product dat ze graag willen hebben. Voordat de opdracht kan worden uitgevoerd wordt er een vergoeding in rekening gebracht voor het gebruik van het blockchainnetwerk. Binnen het decentrale gedistribueerde systeem wordt nu precies de juiste koerier gezocht om het product te transporteren.

Pakketpost, houten kistje, fragile, breekbaar.

Chain Line koppelt de juiste koerier aan de juiste goederen

Als de juiste koerier eenmaal gevonden is, dan wordt deze aan de specifieke opdracht van de koper verbonden. De koerier neemt de aankoopkosten van het product voor zijn of haar rekening en de koper betaalt pas als het item wordt afgeleverd. Als het product niet of in slechte staat wordt bezorgd, dan hoeft de koper niets te betalen en worden de kosten voor het gebruik van het blockchainnetwerk geretourneerd. Alleen als de verzending compleet en onbeschadigd wordt afgeleverd, dan ontvangt de koerier de volledige kosten van het bezorgde pakket.

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Leave a Reply