Waar vind ik een blockchain developer voor mijn organisatie?

met Geen reacties

Veel bedrijven oriënteren zich op de mogelijkheden van blockchaintechnologie voor hun specifieke branche. Door de snelle opkomst van decentraal gedistribueerde grootboeken is de vraag naar vakkundige gekwalificeerde blockchain developers enorm gestegen. Het is voor bedrijven dan ook lastig om de juiste mensen te vinden, die hen kunnen helpen met de ontwikkeling, integratie en uitvoering van blockchaintoepassingen binnen hun eigen organisaties. Het in de arm nemen van een blockchainspecialist is doorgaans een dure aangelegenheid en gaat op dit ogenblik dan ook gepaard met zeer hoge kosten. Tot voor kort was blockchaintechniek alleen nog maar bekend bij een kleine groep crypto-enthousiastelingen, maar langzaam maar zeker maakt deze geavanceerde tak van sport zich op voor mainstream adoptie.

Laptop, blockchain developer

Hoe vind ik de juiste blockchain developer voor mijn bedrijf?

Welke blockchain developer u het beste kunt inhuren zal afhankelijk zijn van een aantal belangrijke elementen, zoals de grote van uw onderneming, de bedrijfscultuur en de bedrijfsprocessen die binnen het blockchain-ecosysteem moeten worden geïntegreerd. Daarnaast is het belangrijk dat de blockchain developer, waarmee u in zee gaat voldoende affiniteit heeft met de industrie waarvoor de blockchain-applicaties moeten worden ontwikkeld. Wat is de aard van de projecten? Hoe lang gaan de projecten duren? Maar ook het aantal mensen dat bij de projecten betrokken is, speelt een belangrijke rol bij het opzetten van een blockchainplatform.

Development

Grote blockchainbedrijven of individuele blockchain developers

Is het beter om het hele blockchainproject uit te besteden aan een grote blockchainontwikkelaar of is het verstandiger om met individuele zelfstandige blockchain developers aan de slag te gaan? Blockchaintechnologie is vanaf het begin af aan een buitenbeentje geweest binnen de IT-branche en daarom is de werkwijze van veel blockchain developers wellicht anders dan gebruikelijk is binnen de informatietechnologie. De meest enthousiaste en ervaren grootboekspecialisten van dit ogenblik zijn ooit met blockchaintechnologie begonnen uit pure passie. De nieuwe ontwikkelaars hebben meestal een geheel andere motivatie en worden vooral gedreven door de enorme kansen die blockchaintechniek hen kan bieden.

Blockchain

Blockchainexperts van het eerste uur delen vaak een gezamenlijke visie voor de toekomst

Veel blockchainontwikkelaars van het eerste uur delen vooral een gezamenlijke visie voor de toekomst. Een toekomst waarbij verregaande decentralisatie en cryptografische versleuteling, zouden kunnen gaan zorgen voor een beter en rechtvaardiger economisch systeem. Deze sterke ideologische visie is dan ook vooral te vinden onder de meer ervaren blockchainexperts. Wanneer bedrijven of instellingen gaan samenwerken met deze blockchainspecialisten moeten zij wel rekening houden met het feit, dat bepaalde blockchainprojecten of blockchaintoepassingen wellicht niet aansluiten bij de visie van deze ontwikkelaars. Aan de andere kant zullen die ontwikkelaars veel meer te porren zijn voor projecten die sterk bijdragen aan democratische verbeteringen en projecten die zich focussen op kostenreductie bij bijvoorbeeld banktransacties.

Man achter laptop

Aansluiting op de bedrijfscultuur en doelstellingen van uw organisatie

Het is belangrijk dat de achtergrond van een blockchainontwikkelaar goed aansluit op de bedrijfscultuur en doelstellingen van uw organisatie. Wanneer dat niet het geval is, dan kan dat resulteren in een werkrelatie die niet productief is. Het vinden van de juiste blockchainontwikkelaars is lastiger dan het vinden van mensen in andere sectoren. Wanneer u op zoek gaat naar een ervaren blockchain developer, dan vindt u die waarschijnlijk niet via de traditionele kanalen, zoals bijvoorbeeld LinkedIn of vacaturesites.

Come in, we're hiring

Volop werk voor ervaren blockchain developers

De ervaren ontwikkelaars hoeven hun diensten in principe ook niet aan te bieden op dergelijke platformen. Als u op zoek bent naar een goede blockchain developer, dan kunt u beter zoeken naar interessante blockchainprojecten die al in ontwikkeling zijn. Veel van die ervaren specialisten zijn namelijk al volop actief en zijn nu niet bepaald op zoek naar een nieuwe job. Dat betekent echter niet dat ze geen interesse hebben in nieuwe kansen en projecten. Uw onderneming heeft wellicht net dat specifieke idee, dat precies bij hen aansluit.

Lamp, boek, idee

Bezoek hackatons voor ontmoetingen met de blockchain-comunity

De blockchain-community is over het algemeen een hecht wereldje, waar iedereen elkaar kent. Blockchainontwikkelaars houden elkaar dan ook continu op de hoogte van het allerlaatste nieuws, op het gebied van blockchaintechnologie en nieuwe interessante projecten. Wanneer u als ondernemer ideeën hebt voor de ontwikkeling van blockchain-applicaties, dan zijn blockchain-events goede plekken om ervaren developers te ontmoeten. Ga bijvoorbeeld eens naar hackathons, waar verschillende teams proberen om blockchainoplossingen te bedenken, voor bedrijfsspecifieke casussen. Wanneer je eenmaal in contact bent met deze ervaren ontwikkelaars, houdt dan altijd voor ogen dat het gaat om zeer hoog gekwalificeerde mensen, die kunnen kiezen uit de meest interessante projecten. In dat opzicht zal het zeker niet gemakkelijk zijn om deze mensen aan uw projecten te koppelen.

Blockchain

Flexibele opstelling en hoge vergoedingen

Veel ervaren blockchainontwikkelaars hebben unieke vaardigheden, gewoonten en een compleet andere levensstijl dan andere IT-ers. U zult dus moeten uitzoeken hoe u deze ontwikkelaars kunt verleiden om met u in zee te gaan. Uiteraard is de hoogte van het salaris een van de belangrijkste factoren, om experts te motiveren om voor u te komen werken. De meest ervaren developers vragen dan ook een zeer hoge vergoeding voor de geleverde diensten. U moet op zijn minst kunnen bieden wat de concurrentie hen biedt. De meeste blockchainontwikkelaars hebben nu niet echt bepaald een negen tot vijf mentaliteit, dus een flexibele opstelling is noodzakelijk. Kijk bij uw zoektocht niet alleen in uw eigen regio, maar ook ver daarbuiten. Wellicht dat het project dat u wilt opzetten prima kan worden vervuld door een blockchain developer op afstand.

Chain, ketting.

Hoe kan ik een ervaren blockchain developer aan mijn organisatie verbinden?

In de meest ideale situatie sluit uw project precies aan op de ideeën van de blockchain developer. In dat geval zal het iets eenvoudiger zijn om hem of haar voor uw organisatie te charteren. Echter wanneer u eenmaal de juiste kandidaat voor uw blockchainproject hebt gevonden, dan betekent dat vaak ook dat deze developer aan uw bedrijf en project verbonden blijft. Er is op dit ogenblik (maart 2019) zoveel vraag naar specialisten, dat alle arbeidsvoorwaarden bij u aantrekkelijker moeten zijn dan bij uw concurrenten. Als het gras ergens anders groener is, dan bent u hen waarschijnlijk ook zo weer kwijt. Het is daarom belangrijk dat u hen een plezierige werkomgeving biedt met voldoende uitdaging.

Student, educatie, blockchain opleidingen.

Blockchain educatie

De vraag naar blockchainontwikkelaars zal de komende jaren waarschijnlijk alleen nog maar toenemen. Daarom worden er door verschillende universiteiten en bedrijven opleidingen ontwikkeld, die zich richten op het ontwerpen van decentraal gedistribueerde ecosystemen voor specifieke sectoren. Deze opleidingen variëren van volledige universitaire studies tot laagdrempelige online blockchain cursussen en trainingen. Er zijn inmiddels al een aantal bedrijven die de nodige expertise in huis hebben op het gebied van blockchaintechnologie en digitale transformatie. We hebben er hieronder een aantal voor u op een rij gezet.

Steeksleutel, laptop, blockchain developer

APPelit: blockchainoplossingen voor verschillende sectoren

APPelit is een toonaangevende softwareontwikkelaar met veel expertise op het gebied van softwareontwikkeling voor uiteenlopende projecten. Dit bedrijf richt zich vooral op nieuwe geavanceerde technologieën, digitale infrastructuren en de ontwikkeling van databases voor verschillende industrieën. APPelit helpt onder andere bedrijven met de integratie van de juiste software binnen hun bedrijfsprocessen. Hierbij worden niet alleen totaaloplossingen aangedragen, maar APPelit denkt met klanten mee en helpt daarnaast ook met de juiste uitvoering van de applicaties in de praktijk. Deze softwareproducent heeft inmiddels ook al een aantal jaren ervaring op het gebied mobiele apps, robotica, kunstmatige intelligentie en Enterprise Recource Planning (ERP) en levert hiervoor software op maat.

Recruitment

APPelit ontwikkelt blockchain-oplossingen voor verschillende sectoren

APPelit houdt zich ook bezig met de ontwikkeling van software voor blockchaintoepassingen, zoals bijvoorbeeld decentrale applicaties (dApps) en digitale overeenkomsten (smart contracts). Het ontwerpen van maatwerk-blockchains voor het bedrijfsleven en organisaties binnen de publieke sector, is hierbij een belangrijke doelstelling. APPelit werkt niet alleen aan geavanceerde oplossingen voor FinTech zoals webwallets voor crypto-exchanges, maar ook aan toepassingen voor energie-management, the Internet of Things, de onroerend goedsector, de verzekeringsbranche en de gezondheidszorg. Wanneer u nadenkt over blockchain-integratie binnen uw eigen organisatie, dan kan APPelit u wellicht verder op weg helpen.

 

Milvum: stroomlijnen van werkprocessen door middel van geavanceerde technologieën

Een ander bedrijf dat zich richt op geavanceerde innovaties voor het bedrijfsleven is Milvum. Deze organisatie ontwikkelt strategieën voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het transformeren van producten en het vergroten van de customer experiënce onder consumenten. Milvum heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van blockchaintechnologie in combinatie met digitaal stemmen (blockchain voting) en is op dit moment bezig met de verdere ontwikkeling van dergelijke toepassingen.

Binaire getallen, nul, één, blauw

Optimaliseren van workflows

Blockchain verandert niet alleen de manier waarop werkprocessen worden vormgegeven, maar maakt ook de weg vrij voor geheel nieuwe businessmodellen. Ook de manier waarop bedrijven en particulieren overeenkomsten met elkaar aangaan, zal door de introductie van smart contracts veranderen. Workflows kunnen beter worden gestroomlijnd, schakels binnen de supply chain kunnen efficiënter worden georganiseerd, maar bovenal neemt de betrouwbaarheid van al deze processen hierdoor sterk toe. Milvum kan ondernemers informeren over de mogelijkheden van deze digitale innovaties.

 

Macaw: specialisme in digitale transformatie

Macaw is gespecialiseerd in digitale transformatie van bedrijfs- en productieprocessen. Dit bedrijf onderzoekt samen met Microsoft hoe bestaande producten, diensten en workfows kunnen worden ondersteund door middel van blockchaintechnologie. Naast het optimaliseren van workflows kan de blockchain ook een hele belangrijke bijdrage leveren, aan de beveiliging van kwetsbare informatie en documenten. Die combinatie maakt deze technologie dan ook zeer geschikt voor de registratie en overdracht van eigendomsrechten, de registratie van digitale identiteit en de afhandeling van bijvoorbeeld vrachtbrieven of douanepapieren.

Doune

Tijdsbesparing en minder kosten

Vooral voor bedrijven die opereren binnen de logistieke sector, valt door deze geavanceerde digitalisering veel voordeel te behalen. De snelle afhandeling van alle administratieve taken via de blockchain kan zorgen voor behoorlijk wat tijdsbesparing. Daarnaast kunnen ook de kosten flink omlaag, omdat er veel minder mensen nodig zijn voor controle en uitvoering van de administratie. Een ander groot voordeel van decentraal gedistribueerde platformen is de transparantie, waardoor het veel lastiger wordt om met documenten aan de haal te gaan. Manipulatie van gegevens is vrijwel onmogelijk. Als u graag inzicht wilt hebben in hoe uw organisatie kan profiteren van distributed ledger technology, is een samenwerking met Macaw wellicht een interessante eerste stap.

 

Cognizant: blockchain en kunstmatige intelligentie

Cognizant is een bedrijf dat zich focust op het vereenvoudigen, moderniseren en beveiligen van de bedrijfskritische IT-infrastructuur, door middel van kunstmatige intelligentie. Dit bedrijf biedt niet alleen oplossingen voor de financiële sector, het onderwijs, de energiemarkt, de gezondheidszorg, maar heeft ook de nodig expertise in huis op het gebied van assurantiën, fabricageprocessen, transport en logistiek, de reisbranche en de retail. De komende jaren zal kunstmatige intelligentie een belangrijke rol gaan spelen binnen het bedrijfsleven. Veel mensen zien die ontwikkeling als positief, omdat er geheel nieuwe mogelijkheden ontstaan voor het optimaliseren van bedrijfsonderdelen.

Kunstmatige intelligentie

Realiseren van groei en een betere positionering ten opzichte van uw concurrenten

Echter zijn er ook veel mensen die deze ontwikkeling met argusogen bekijken. Dat komt voor een groot deel door onbekendheid met deze materie, maar aan de andere kant is het natuurlijk zo dat artificial intelligence zo complex is, dat het voor de meeste mensen maar moeilijk te begrijpen valt. Cognizant is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verbetering van producten en dienstverleningsprocessen, door integratie van geavanceerde innovatieve businessmodellen, zoals AI en blockchain. Cognizant kan bedrijven en instellingen adviseren over de integratie van deze geavanceerde technologieën. Als u op zoek bent naar nieuwe mogelijkheden om groei te realiseren met uw onderneming en uzelf beter te positioneren ten opzichte van uw concurrenten, dan kan de expertise van Cognizant wellicht uitkomst bieden.

 

Lees ook:

Blockchain en het bedrijfsleven

Blockchain-cursussen, -trainingen en -masterclasses

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter