Wat is B3i? De Blockchain Insurance Industry Initiative!

with Geen reacties

Met de snelle opkomst van de blockchaintechnologie trachten steeds meer bedrijven en instellingen deze ingewikkelde techniek te doorgronden. Daarom zien we op dit moment verschillende samenwerkingsverbanden ontstaan, tussen ondernemingen in de financiële sector. Grote banken hebben zich samengevoegd in het consortium R3cev en grote verzekeraars werken samen in het Blockchain Insurance Industry Initiative (B3i). Beide consortiums hebben als voornaamste doel: beter inzicht krijgen in de mogelijkheden van de blockchain!

 

Aegon en Achmea aan de blockchain

Ook de Nederlandse verzekeraars Aegon en Achmea bevinden zich onder de leden van B3i. Samen met de grote verzekeraars Allianz, Generali en Munich Re doen zij mee aan een blockchainproject, waarbij wordt onderzocht op welke manier de blockchain kan bijdragen, aan veiligere transacties en een snellere uitwisseling van informatie tussen verzekeraars en herverzekeraars zoals bijvoorbeeld Munich Re.

 

Blockchain opleidingen

 

Het smart contract management systeem van B3i

B3i werd in oktober 2016 gelanceerd om de toekomstmogelijkheden van decentrale gedistribueerde netwerken voor de verzekeringsmarkt in kaart te brengen. Inmiddels is het consortium uitgegroeid tot vijftien leden. Als blockchain inderdaad een bruikbaar systeem blijkt te zijn voor verzekeringsmaatschappijen, dan is de kans groot dat de hele verzekeringsmarkt volledig op de schop gaat. Op 20 juli 2017 lanceerde B3i een herverzekeringsplatform, met een prototype van een “smart contract management systeem”. B3i geeft aan dat dit herverzekeringsplatform, dat de afgelopen drie maanden is ontwikkeld inderdaad de potentie heeft om de verzekeringsmarkt, die nu nog enigszins ingewikkeld in elkaar steekt, radicaal te gaan vereenvoudigen.

 

Hoe creëer ik een smart contract?

 

Bewustwording van blockchaintechnologie

Het smart contract management systeem levert een blockchain met smart contracts functionaliteit. Dit prototype moet bijdragen aan de bewustwording van blockchaintechnologie voor de financiële markten in het algemeen.

 

Meer weten?

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Leave a Reply