Waar vind ik een goede blockchain workshop?

with Geen reacties

Blockchain-Simulation is een pragmatische workshop voor iedereen die in de toekomst aan de slag wil met blockchaintechniek. Steeds meer bedrijven onderzoeken de mogelijkheden van blockchain-integratie binnen hun eigen bedrijfsprocessen. Maar wat kunt u nu eigenlijk met blockchaintoepassingen in de dagelijkse praktijk? Voor iedereen die echt wil begrijpen wat de blockchain kan betekenen voor verschillende sectoren, is deze leerzame interactieve workshop een goede start. Binnen één dag leert u op een leuke manier de belangrijkste facetten van blockchainnetwerken, smart contracts en decentrale applicaties kennen.

Workshop, richting, pijl

Workshop Perquin Blockchain for Financials

Perquin Blockchain for Financials biedt een workshop die een helder inzicht geeft in de mogelijkheden van blockchaintechnologie voor de financiële sector. Deze training is dan ook zeer geschikt voor finance professionals zoals Chief Financial Officers, Fiscalisten, Accountants, Controllers en Auditors. Tijdens deze interactieve workshop wordt gebruikgemaakt van een simulatiegame, waarbij een echte use case wordt nagespeeld. Door deze simulatie wordt al snel duidelijk welke blockchainapplicaties geschikt zouden kunnen zijn, voor toepassing binnen uw eigen branche.

Aarde, blockchainnetwerk

Een succesvolle blockchain-implementatie

De workshops worden gegeven door Jeroen Perquin, een ervaren Finance Executive en expert op het gebied van blockchainstrategieën voor het bedrijfsleven. Aan de hand van verschillende voorbeelden legt hij uit hoe financiële processen binnen organisaties beter kunnen worden gestroomlijnd. Jeroen Perquin is betrokken bij de Weconomics Foundation, een netwerk van ondernemers die zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van blockchainoplossingen voor bedrijven binnen tal van sectoren, waaronder de financiële sector. Volgens Weconomics is een andere manier voor het organiseren van bedrijfsprocessen, een randvoorwaarde voor een succesvolle blockchain-implementatie.

Chain

Wat is het doel van de Blockchain-Simulation?

 

Overbrengen van kennis op een heldere en begrijpelijke manier

Aan de hand van verschillende voorbeelden krijgen deelnemers van de workshop snel een goed beeld, van de geavanceerde techniek die achter blockchainnetwerken schuil gaat. Er wordt niet alleen uitgelegd hoe bedrijven zelf een relatief eenvoudige blockchain kunnen bouwen, maar ook wordt ingegaan op de manier waarop data binnen deze decentraal gedistribueerde grootboeken wordt beveiligd en verwerkt. Daarnaast wordt er tijdens de Blockchain-Simulation dieper ingegaan op de privacy-aspecten van de blockchain. Na het volgen van deze interactieve workshop weet u hoe u financiële processen binnen uw eigen organisatie efficiënt kunt optimaliseren, maar weet u ook welke specifieke processen juist niet geschikt zijn voor blockchain-integratie.

Workshop, pennen, notitieblokjes

Perquin Blockchain for Financials biedt de volgende workshops:

 

Blockchain-Simulation

Tijdens de blockchain simulatie leert u de basis kennen van blockchaintechnologie op een leuke, speelse en interactieve manier. De workshops zullen worden bijgewoond door zo’n 5 a 10 cursisten. Hierdoor is er tijdens de training zeer veel ruimte voor het stellen van vragen en persoonlijke aandacht. Aan het eind van de simulatie heeft u een goed beeld van hoe blockchainapplicaties, kunnen worden toegepast binnen de financiële dienstverlening.

Seminar, workshop

 

Blockchain en strategische bedrijfsprocessen

Tijdens deze workshop leert u hoe u in korte tijd een blockchain-infrastructuur kunt ontwerpen en deze optimaal kunt toepassen binnen uw eigen bedrijfsstrategie. Daarnaast wordt inzichtelijk gemaakt hoe u met blockchaintechnologie uw marktpositie kunt versterken, ten opzichte van uw concurrenten. Hoe kan deze geavanceerde technologie bijdragen aan vermindering van de bureaucratie en administratieve rompslomp? Hoe kunnen zakelijke processen beter worden gestroomlijnd? Hoe kan de blockchain bijdragen aan het verhogen van de productiviteit van financiële instellingen en het verlagen van de kosten? Voor iedereen die een helder antwoord wil op deze en vele andere vragen, is dit een zeer leerzame training.

Startup

 

Blockchain training en educatie

Aan de hand van verschillende seminars die worden gegeven door specialisten op het gebied van de blockchaintechnologie, leert u alle ins en outs van gedistribueerde grootboektechnologie, smart contract-toepassingen, virtuele valuta en dApps (decentrale applicaties). Deze workshops zijn vooral geschikt voor financials die voor het eerst kennismaken met de blockchain.

Workshop, training, opleiding, business

 

Blockchain consultancy en projectmanagement

Tijdens deze workshop leert u de basis voor het ontwerpen en ontwikkelen van blockchainoplossingen, voor bedrijfstoepassingen in de dagelijkse praktijk. Daarnaast krijgt u inzicht in de wisselwerking tussen blockchainnetwerken, bedrijfsprocessen, bedrijfsstrategieën, finance en control. Er ontstaat binnen het bedrijfsleven steeds meer behoefte aan een andere aanpak van projectmanagement. Voor een deel komt dat doordat er tijdens grootschalige projecten door slecht management, veel geld wordt verspild. De huidige digitale oplossingen voor projectmanagement zijn meestal afhankelijk van een “centrale” top-down aanpak en staan een betere stroomlijning van beslissingsprocessen vaak in de weg. Traditioneel projectmanagement is in veel gevallen een gesloten boek, waarbij projectmanagers zich focussen op de productiviteit van projecten en de klantverwachtingen. Blockchain is een manier om het vertrouwen tussen de verschillende partners bij projecten te versterken, zonder de tussenkomst van tussenpersonen.

 

Geïnteresseerd geraakt en wilt u weten welke workshop goed aansluit bij uw eigen organisatie?

Kijk dan snel op de website van Perquin Blockchain for Financials!

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Leave a Reply