Waar vind ik een blockchain workshop?

met Geen reacties

Blockchaintechnologie is vooral bekend als achterliggende techniek bij transacties met cryptocurrency’s. Deze technologie biedt niet alleen nieuwe mogelijkheden op het gebied van Decentralized Finance (DeFI), maar biedt ook nieuwe toepassingsmogelijkheden voor de logistieke sector, de energiemarkt, de gezondheidszorg, overheidsdiensten en tal van andere branches. De ontwikkeling van effectieve hoogwaardige blockchain-applicaties is echter een complexe tak van sport. Om als leek enigszins inzicht te krijgen in de applicaties die door blockchain-engineers worden ontwikkeld, worden er verschillende workshops, cursussen en trainingen gegeven. Op deze pagina houden we je op de hoogte over aankomende workshops.

Workshop

 

Workshop Double Healix

Op vrijdag 17 juni 2022 organiseert Double Healix – een organisatie die cursussen en advies geeft op verschillende terreinen – een training over blockchaintechnologie en cryptocurrency-transacties. Cursisten leren deze dag wat de blockchain precies inhoudt, hoe ze een crypto-wallet kunnen aanmaken, een account bij een broker kunnen opzetten en hoe ze zelf cryptovaluta zoals Bitcoin kunnen verzenden en ontvangen.

 

Workshop Startel

Op 11 juli 2022 en 17 oktober 2022 organiseert ICT-opleider Startel de eendaagse training ‘Introduction to Blockchain’. Deze workshop is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de toepassingsmogelijkheden van blockchaintechnologie en cryptovaluta. Het voornaamste doel van de workshop is de deelnemers voorzien van de basiskennis van gedistribueerde grootboektechnologie.

IT Academy

Op 14 november 2022 start de tweedaagse cursus ‘Blockchain Basics’ bij de ICT-opleider IT Academy in Groningen. Tijdens de workshop wordt ingegaan op de meerwaarde van blockchaintechnologie binnen organisaties. Er worden verschillende soorten blockchains behandeld en de voor- en nadelen worden uitgebreid belicht. Daarnaast wordt ook helder uitgelegd wat smart contracts precies zijn en waarvoor deze precies kunnen worden gebruikt. Ook complexe zaken zoals blockchain-governance passeren de revue. Deze training is vooral geschikt voor professionals die willen weten of blockchaintechnologie voordelen biedt voor hun eigen organisatie.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter