De Constantinople upgrade van Ethereum

met Geen reacties

De Constantinople upgrade van de Ethereum blockchain werd een aantal keren uitgesteld, maar op 28 februari 2019 was het dan toch zover. De upgrade werd uitgevoerd bij blok 7.280.000. De aanpassing zorgde voor een aantal aanzienlijke veranderingen binnen de zogenaamde Ethereum Improvement Proposals (EIP’s). Eén van die aanpassingen had betrekking op de verbetering van de smart contract code. De constantinople upgrade werd gecombineerd met de nieuwe toegevoegde “St. Petersburg hard fork” die werd uitgevoerd op hetzelfde bloknummer als Constantinople. De St. Petersburg upgrade was nodig om de onveilige EIP 1283 (die met de Constantinople upgrade meekwam) direct weer te verwijderen.

Upgrade

Wereldwijde financiële infrastructuur

De upgrade van Ethereum was noodzakelijk om het blockchainnetwerk voor te bereiden op de overschakeling van Proof of Work naar Proof of Stake. Hierdoor wordt Ethereum uiteindelijk niet alleen een stuk veiliger en schaalbaarder, maar ontstaat er uiteindelijk ook een blockchain die geschikt is als wereldwijde financiële infrastructuur. Ethereum is op dit moment (februari 2019) na de Bitcoin nog steeds de tweede cryptocurrency op rij.

Ethereum

Geschikt voor verschillende ERC20 tokens

Ethereum staat momenteel volop in de belangstelling en wordt steeds populairder onder crypto-enthousiastelingen. Het platform is geschikt voor verschillende ERC20 tokens, zonder dat daarvoor een aparte blockchain hoeft te worden ontwikkeld. Ethereum stelt ontwikkelaars ook in de gelegenheid om zelf smart contracts te ontwerpen en automatisch uit te voeren, als aan vooraf bepaalde condities is voldaan.

Handenschudden

Na de upgrade een waardestijging van ETH

Veel mensen binnen de Ethereum community verwachten dat 2019 weleens het jaar zou kunnen worden, waarin Ethereum door de massa wordt geadopteerd. Volgens hen zullen de marktkapitalisatie en de waarde van Ether snel stijgen. In dat opzicht is Ethereum wellicht een van de beste opties voor het investeren in cryptocurrency’s. Aan de andere kant: niets is zeker in cryptoland!

 

 

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter