Wat was Senno? Sentiment analyse-tools op de blockchain

met Geen reacties

Senno (opgericht in 2018) was een Chinees blockchain-project voor decentrale gedistribueerde ‘sentiment analyse-tools‘. Het Senno-platform maakte gebruik van een open API voor zogenaamde ‘third party apps‘. De geavanceerde gedistribueerde sentiment analyse-tools werden aangedreven door kunstmatige intelligentie-algoritmes, om real-time informatie te vergaren over actuele sentimenten op de consumentenmarkten en in het bedrijfsleven. De AI-algoritmes waren speciaal ontworpen om door gebruikers gegeneerde content op het internet te lezen en te interpreteren. Met behulp van geavanceerde analyses van bedrijfsinformatie trachtte dit platform om de manier waarop beslissingen worden genomen, ten aanzien van allerlei zakelijke processen en private initiatieven, op verschillende manieren te revolutioneren.  Door de coronapandemie werd Senno echter gedwongen om alle samenwerkingsverbanden en strategische partnerschappen stop te zetten, waardoor de verdere ontwikkeling van het platform niet meer mogelijk was. Financieel gezien bleek het onmogelijk om het platform draaiende te houden. In mei 2020 kondigde Senno aan dat het bedrijf al zijn activiteiten zou staken.

 

 

NEO-blockchain

Het belangrijkste uitgangspunt van blockchaintechnologie is het teruggeven van de controle over allerlei zaken en informatie aan de mensen zelf. Senno bood een geheel nieuwe manier voor samenwerking en het delen van informatie. Senno maakte daarbij gebruik van de NEO-blockchain. De informatie kon op een veilige en volledig transparante manier met anderen worden gedeeld, zonder de betrokkenheid van een ‘betrouwbare’ derde partij. Het internet heeft zich in de afgelopen 20 jaar ontwikkeld tot een efficiënt communicatiemiddel, waarbij de interactie tussen mensen en geautomatiseerde systemen niet meer is weg te denken. We kunnen alle soorten informatie uploaden en downloaden, wanneer we dat maar willen. De datasets groeien echter exponentieel en het wordt dan ook steeds lastiger om de enorme hoeveelheid data die dagelijks wordt geproduceerd, veilig en op de juiste manier op te slaan.

 

Wisdom of the crowd

De blockchainoplossing van Senno maakte gebruik van ‘wisdom of the crowd‘ om particulieren en bedrijven te helpen, bij het nemen van belangrijke beslissingen in het dagelijkse leven. Blockchaintechnologie maakt het stroomlijnen van essentiële informatie die onmisbaar is voor het nemen van de juiste beslissingen veel eenvoudiger. De blockchaintoepassing van Senno maakte relevante informatie uit de crowd toegankelijker, veerkrachtiger en verhoogde de informatiesnelheid, waardoor ‘crowd wisdom‘ op ieder gewenst moment, instant kon worden toepast bij allerlei verschillende zakelijke processen en workflows. Senno werkte aan een bijzondere community van data-analytici, ontwikkelaars en trendwatchers, die op de hoogte waren van de meest actuele ontwikkelingen binnen verschillende marktsegmenten.

Blockchain, a shared single source of truth

 

Senno en de Cryptoscanner

Vandaag de dag worden veel crowd wisdom-toepassingen geproduceerd door ‘centrale’ niet-transparante organisaties, waardoor we niet goed kunnen controleren wat er met onze gegevens gebeurt. Het team achter Senno was dan ook van mening dat decentralisatie op grote schaal een enorme impact zal hebben, op de manier waarop geavanceerde technologieën en informatie in de toekomst wereldwijd worden gedistribueerd. Cryptoscanner was de eerste blockchaintoepassing die op het Senno-platform werd gebouwd. Ook deze scanner maakte gebruik van wisdom of the crowd om ontwikkelingen op de cryptomarkt te kunnen voorspellen.

Blokken, Factom blockchain.

 

Hoe genereerde Senno wisdom of the crowd?

De data werd gedestilleerd uit allerlei verschillende informatiebronnen, waaronder social network platformen en online fora. Bovendien maakte Senno gebruik van een zeer verfijnd kunstmatig neuraal netwerk, dat het platform kon voorzien van instant informatie over reacties van bepaalde doelgroepen, op live trends binnen verschillende marktsegmenten. De ‘learning algoritmes’ van Senno zouden nauwkeuriger worden naarmate het netwerk zou groeien en de schaalbaarheid zou toenemen. Senno was een volledig decentrale, open source en transparante economie op de NEO-blockchain. Met behulp van gedistribueerde hardware en smart contracts stelde dit platform gebruikers in de gelegenheid om computerkracht aan het netwerk te leveren. Ook konden ontwikkelaars van blockchaintoepassingen het netwerk ondersteunen en daarvoor een vergoeding ontvangen in Senno-tokens. Bij de lancering van het platform had Senno een tokenvoorraad van 10.000.000.000 tokens. In het najaar van 2018 ‘verbrandde’ Senno ongeveer 60% van het totale aanbod, waardoor er nog zo’n 3.900.000.000 tokens overbleven.

Big Data

Senno B2B SDK

Senno B2B SDK stelde derde partijen in de gelegenheid om zich door middel van een API aan het Senno-netwerk te verbinden, waarna zij de sentiment analyse-tools konden gebruiken. Hierdoor beschikten deze partijen over nauwkeurige real-time data die betrekking had op sentimenten en trends op verschillende markten. Senno verzamelde deze real-time data uit allerlei openbare en private online bronnen. De verzamelde data werd vervolgens zorgvuldig geclassificeerd. Door gebruik te maken van ‘NEO digital identity‘, karakteriseerde Senno verschillende betrouwbare informatiebronnen. Vervolgens wees Senno een gepaste reputatiescore aan deze databronnen toe. Daarbij maakte het platform gebruik van geavanceerde AI-algoritmen.

Wereldwijd netwerk, blockchaintechnologie.

SennoCore

SennoCore vormde de basis voor deze interessante NEO blockchain-applicatie en verbond de ‘off-chain‘ wereld (van niet aan de blockchain gerelateerde toepassingen), met de ‘on-chain‘ smart contracts die werden uitgevoerd op de NEO-blockchain. Ook deze NEO-dapp was een echte innovatie op het gebied van decentrale gedistribueerde marktvoorspellingen. Blockchaintoepassingen zoals die van Senno hebben een enorm potentieel en als het coronavirus geen roet in het eten zou hebben gegooid, dan was dit platform ongetwijfeld verder doorontwikkeld.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter