Dutch Blockchain Coalition heeft nieuwe coalitiemanager

met Geen reacties

Voormalig CEO van Brightlands Smart Services Campus, Peter Verkoulen, wordt de nieuwe coalitiemanager bij de Dutch Blockchain Coalition (DBC). Hij volgt programmamanager en TNO-consultant Frans van Ette op, die zich sinds de zomer van 2017 voor de DBC heeft ingezet. Peter Verkoulen heeft veel ervaring als het gaat om het samenbrengen en aansturen van specialisten uit verschillende vakgebieden en is daarom de ideale kandidaat om het voortouw te nemen bij de DBC. Eén van de voornaamste doelstellingen van de Dutch Blockchain Coalition is het creëren van één integraal blockchainnetwerk voor het Nederlandse bedrijfsleven, waarbinnen ook andersoortige organisaties en consumenten kunnen participeren. Hierbij wordt de DBC ondersteund door de overheid en verschillende onderwijsinstellingen.

Vuisten tegen elkaar aan, samenwerking, coalitie

Blockchaintoepassingen voor de pensioensector

Het zal niet lang meer duren voordat de eerste grootschalige blockchain-applicaties worden geïntegreerd binnen het bedrijfsleven. Er wordt niet alleen gewerkt aan decentrale toepassingen voor de energiemarkt, de logistieke branche, de foodsector en de gezondheidszorg, maar er worden ook initiatieven opgezet die zich richten op de pensioensector. Hierbij wordt gekeken hoe pensioenfondsen zoals het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (voormalig PGGM) en de APG, blockchaintechnologie kunnen gaan gebruiken voor het overdragen van waarde. Hierbij is het de bedoeling dat het overdragen van pensioenen van het ene pensioenfonds naar het andere eenvoudiger wordt, op het moment dat een werknemer van baan wisselt. De efficiëntie die de blockchain met zich meebrengt kan niet alleen zorgen voor minder administratieve rompslomp, maar kan ook zorgen voor een enorme kostenbesparing binnen de gehele pensioensector.

De DBC focust op Self-Sovereign Identity en Compliance by Design

Andere use cases die worden ondersteund door de Dutch Blockchain Coalition richten zich onder andere op Self-Sovereign Identity (SSI) voor de ontwikkeling van een infrastructuur die geschikt is voor digitale identiteit, de globale registratie en verificatie van diploma’s en certificaten en compliance by design. Blockchaintoepassingen voor compliance by design moeten het vooral gemakkelijker maken om ingewikkelde subsidieverstrekkingen efficiënter en transparanter te laten verlopen. Hierdoor wordt het eenvoudiger om gelden die voor specifieke doeleinden zijn bestemd ook daadwerkelijk en controleerbaar op de juiste plaats te laten terechtkomen. Daarnaast kan ook het misbruik van publieke gelden op een effectieve manier worden tegengegaan.

Cryptocurrency's, handelsbeurzen, digitale betalingseenheden, Initial Coin Offering.

Veranderende wereldeconomie

De wereldeconomie zal de komende jaren sterk veranderen. Voor een groot deel komt dat door handelsconflicten tussen landen die in de toekomst steeds agressiever van aard zullen zijn. Cryptocurrency’s zoals de Bitcoin, Ethereum en EOS vormen volgens veel mensen een aantrekkelijk alternatief voor traditionele valuta. En hoewel de blockchain bij de meeste mensen vooral bekend is als netwerk voor het faciliteren van cryptocurrency’s, beseffen steeds meer mensen dat deze veelbelovende technologie veel breder is dan dat. Ook de samensmelting van blockchaintechnologie en kunstmatige intelligentie creëert voor het bedrijfsleven nieuwe mogelijkheden, voor het ontwikkelen van zeer krachtige blockchain-applicaties.

Wetgeving en blockchaintechnologie, geschillen

Regulering van blockchaintoepassingen

Wetgevers in de Verenigde Staten (maar ook in andere landen) zijn op dit ogenblik nog erg terughoudend wanneer het gaat om de regulering van blockchaintoepassingen. Dat komt omdat niemand eigenlijk nog precies weet welke kant het opgaat en de wetgevers de ontwikkeling van blockchaintechnologie niet al te veel willen verstoren. Het valt dan ook nog maar moeilijk te voorspellen of gedecentraliseerde grootboektechniek de komende jaren daadwerkelijk op grote schaal zal worden geadopteerd door het bedrijfsleven. De Dutch Blockchain Coalition zal zich de komende jaren in ieder geval sterk maken voor de verdere ontwikkeling van deze applicaties.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter