Oracle gaat samenwerken met OriginTrail (TRAC)

met Geen reacties

Oracle, het bedrijf dat gespecialiseerd is in data management systemen voor verschillende sectoren, cloud services en supply chains is een samenwerkingsverband aangegaan met OriginTrail (TRAC), een gedecentraliseerde “trustless” blockchainprotocol. Met de blockchainoplossing van OriginTrail kan iedere gebruiker snel data uploaden, opslaan en delen met andere gebruikers. TRAC maakt blockchain-adoptie laagdrempelig waardoor bedrijven en andersoortige organisaties, hun businessmodellen eenvoudig kunnen optimaliseren.

Blockchain, OriginTrail, TRAC

 

Blockchain-integratie met bestaande systemen

De samenwerking tussen Oracle en OriginTrail zorgt er niet alleen voor, dat het delen van informatie tussen bedrijven die bij de distributieketen betrokken zijn efficiënter verloopt, maar maakt alle data ook nog eens veel inzichtelijker voor alle partijen. Volgens Tomaz Levaks – medeoprichter van TRAC – is het voor organisaties die al een tijdje werken met de software van Oracle heel eenvoudig, om de bestaande systemen met verschillende blockchainnetwerken te integreren.

Versleutelde bestanden, data

 

Verschuiving van centrale databases naar een gedecentraliseerde aanpak

Door de verschuiving van traditionele centrale databases naar een gedecentraliseerde aanpak, ontstaan er voor bedrijven uiteraard geheel nieuwe uitdagingen, maar deze wegen niet op tegen de kracht en mogelijkheden van de blockchain. Of het nu gaat om toepassingsmogelijkheden voor het ketenbeheer binnen de farmaceutische industrie, de voedingsmiddelenindustrie of decentrale applicaties voor de landbouw: blockchain vereenvoudigd het hele proces vanaf de productie, tot aan de aflevering bij de klant.

Data analyse

 

OriginTrail wordt uitgerold in verschillende fases

Het hoofdnetwerk van OriginTrail zal worden uitgerold in etappes. Hiervan is “Vostok” de eerste stap en zal worden gebruikt voor het stroomlijnen en monitoren van goederen en processen binnen de supply chain. Wanneer na de testfase alle eventuele bugs zijn verholpen en alle elementen binnen het blockchain-ecosysteem volledig en op de juiste wijze functioneren, zal worden overgegaan naar de volgende fase: “Freedom”.

Blockchain, OriginTrail

 

Wat is de ERC-725 standaard?

OriginTrail heeft inmiddels aangegeven dat zij de ERC-725 standaard zullen ondersteunen. Deze standaard is ontworpen om gebruikers, objecten en machines op de blockchain te kunnen identificeren. Door ERC-725 kunnen decentrale applicaties (dapps), smart contracts en derde partijen de identiteit van personen en de geldigheid van apparaten dus snel controleren. Daarnaast wordt ook het beheer van de private sleutels eenvoudiger en kunnen meerdere crypto wallets en nodes worden vertegenwoordigd door één enkele identiteit.

Organiseren van data, OriginTrail

Bevorderen van efficiëntie en integriteit

De samenwerking tussen OriginTrail en Oracle maakt bedrijfsprocessen en zakelijke transacties veiliger en sneller. Dapps die binnen het netwerk van OriginTrail worden uitgevoerd bevorderen de efficiëntie en integriteit binnen het gehele ketenbeheer, maar ook voor de verzekeringsbranche, bankieren en andere sectoren, zullen er veel nieuwe mogelijkheden ontstaan. Een zeer geavanceerde gedecentraliseerde “graph database” koppelt data sets van verschillende bevoorradingsketens aan elkaar. Hierbij wordt de interoperabiliteit gegarandeerd door universele standaarden voor de uitwisseling van data.

Digitale vingerafdruk

Data sets worden voorzien van een onveranderbare vingerafdruk

Gevoelige data wordt beschermd door een extra beveiligingslaag. Iedere data set wordt voorzien van een onveranderbare “vingerafdruk” binnen het blockchain-ecosysteem, door middel van cryptografische hashes. TRAC kan tevens worden gebruikt in combinatie met andere blockchainnetwerken, wat zeer gunstig is voor de levensduur en flexibiliteit van het blockchainprotocol.

Blockchainnetwerk, OriginTrail

 

Wat is een graph database?

Een graph database is een innovatieve manier van data-opslag. Een graph database maakt het namelijk mogelijk om heel doelmatig verbanden te leggen tussen allerlei relevante informatie. In het netwerk bestaan verschillende nodes die met elkaar verbonden zijn. Deze verbindingen hebben een bepaalde richting en kunnen worden verrijkt met data.

Karin en Erik

Voorbeeld:

Stel dat Karin (node) geld heeft geleend (verbinding) van Erik (richting). In een traditionele database is meestal alleen vastgelegd dat Karin het geld van Erik heeft geleend en dat Erik op zijn beurt geld heeft uitgeleend aan Karin. In deze “relationele” database is niet direct duidelijk wat de connectie tussen Karin en Erik is. Wanneer iemand de exacte connectie zou willen achterhalen, dan zijn er dus een flink aantal extra stappen nodig om die informatie te verkrijgen. Een graph database maakt de onderlinge relatie tussen Karin en Erik, de transacties en alle andere data veel inzichtelijker.

 

Data sharing op de blockchain biedt zeer veel voordelen. De samenwerking tussen Oracle en TRAC geeft dan ook een nieuwe boost aan gedistribueerde grootboek technnologie!

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter