Wat is Narrative? Storytelling op de blockchain

with Geen reacties

Narrative is een zelfvoorzienend contentnetwerk waar gebruikers zelf de volledige controle hebben over hun content. Deze NEO dapp biedt een social media platform waarop contentontwikkelaars en andere gebruikers die toegevoegde waarde leveren aan het netwerk, beloond worden voor hun inspanningen. Deze stimulans in de vorm van een beloning (in cryptocurrency’s of traditionele valuta) zorgt ervoor dat de kwaliteit van de content op het platform altijd gewaarborgd blijft. De ontwikkelaars van Narrative spreken over een content economie, waarop gebruikers een grote invloed hebben. De inkomsten die contentontwikkelaars kunnen generen voor hun bijdrage aan het netwerk, zijn afhankelijk van de kwaliteit en de algehele reputatie van de contentleveranciers. Narrative maakt gebruik van blockchaintechnologie en cryptocrurrency-tokens.

What's your story? Narrative en de content economy.

Narrative en storytelling

Vandaag de dag is het niet eenvoudig om aandacht te vragen voor je producten of diensten. Mensen worden continu blootgesteld aan commerciële uitingen, waarvan de meeste uitingen niet of nauwelijks de gewenste resultaten opleveren voor adverteerders. Wie tegenwoordig nog wil opvallen zal met een goed verhaal moeten komen. Storytelling is een marketingtechniek die steeds meer wordt toegepast door adverteerders. Het social netwerk van Narrative stelt particuliere gebruikers, bedrijven en merken in staat, om hun eigen verhaal te vertellen binnen hun eigen niche. Hierdoor is de kans veel groter dat de juiste boodschap ook daadwerkelijk bij de juiste doelgroep terechtkomt. Elke niche op het platform van Narrative heeft een eigenaar die op zijn of haar beurt wordt beloond op basis van de kwaliteit van de content.

Blokken, blockchain, proof of publication.

 

Veiligheidsrisico’s van dataopslag bij centrale partijen

Social media zijn de afgelopen jaren steeds meer onder vuur komen te liggen. Vooral bedrijven zoals Facebook hebben een loopje genomen met de distributie van privacygevoelige data. Deze data wordt misbruikt voor tal van zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Onze wereld wordt steeds meer verbonden en steeds meer mensen realiseren zich wat de veiligheidsrisico’s zijn van dataopslag bij “centrale” partijen. Daarnaast verdienen de grote social media platformen miljarden euro’s over de ruggen van hun trouwe gebruikers. Deze gebruikers hebben dan vaak het nakijken. Narrative wil dit veranderen en gebruikers weer de controle geven over hun eigen content.

Streaming video, contentmanagement.

Goedkeuring van de Narrative community

Narrative werkt met een systeem dat gebaseerd is op de reputatie van contentproducenten en geeft aan die desbetreffende content een bepaalde score. Door dit mechanisme kan worden voorkomen dat content van slechte kwaliteit op het platform terechtkomt. Alle gebruikers van narrative hebben zelf de volledige controle over hun eigen creaties en de ontwikkelde content blijft dan ook altijd van henzelf. De content wordt beoordeeld door een jury van gebruikers (die weer door de andere gebruikers gekozen zijn) en deze jury bepaalt uiteindelijk of de content geschikt is voor publicatie op het netwerk van Narrative. Of het nu gaat om advertising in de vorm van storytelling of reguliere online advertenties, het plaatsen van deze content is altijd afhankelijk van de goedkeuring van de Narrative community.

 

Whitepaper

 

Open source en volledig transparant

Een van de belangrijkste elementen ten aanzien van blockchaintechnologie is transparantie. Narrative is volledig transparant. Alle handelingen en activiteiten op het platform zijn inzichtelijk voor iedereen. Ook alle uitgekeerde beloningen en transacties worden aan de gebruikers binnen het netwerk getoond. Narrative is open source waardoor iedereen is staat wordt gesteld om zijn of haar bijdrage aan het netwerk te leveren. Het platform maakt gebruik van cryptocurrency-techniek om economische waarde binnen het netwerk te behouden. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en kan worden gebruikt zonder enige kennis van blockchaintechnologie.

Nodes, blockchain, NEO dapp, Narrative.

Narrative en het NRVE token

Met dit platform zijn er geen centrale partijen meer nodig om content op de gewenste manier te distribueren en komen bijna alle inkomsten terecht bij de contentontwikkelaars zelf, in plaats van bij de social media reuzen. Met Narrative krijgt contentmarketing een nieuwe dimensie! Deze NEO dapp maakt gebruik van het NRVE-token, een NEP-5-token dat kan worden uitgevoerd op de NEO blockchain.

 

Meer weten?

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Leave a Reply