Grayscale boekt cryptocurrency’s over van XAPO naar Coinbase Custody

met Geen reacties

Deze pagina is verouderd

Dankzij blockchaintechnologie kan “waarde” net zo snel, veilig en vertrouwd over onze aardbol worden verzonden als informatie. Grayscale is een investeringsplatform, dat zich richt op een transparante dienstverlening, om investeerders te ondersteunen bij crypto-investeringen. Sinds de introductie van de Bitcoin in 2009 heeft de digitale munt stilaan aan populariteit gewonnen. Met ups en downs weliswaar, maar toch. Op dit moment zijn er nog maar weinig mensen die nog nooit van de Bitcoin gehoord hebben. Ook de bekendheid van de altcoins neem langzaam maar zeker toe.

 

Investeren met cryptocurrency

Investeerders in traditionele valuta zoeken continu naar nieuwe manieren om hun portfolio’s te variëren. Ook zij focussen zich steeds vaker op investeringen met cryptocurrency’s. Grayscale is een vooraanstaande asset-manager van crypto-coins zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ethereum Classic, Stellar Lummens, Zcash en Ripple. Dit bedrijf hevelt voor meer dan 3 miljard dollar aan crypto-tegoeden over naar het handelsplatform Coinbase. Hiermee is deze overboeking meteen de grootste crypto-overdracht ooit.

Bitcoin, Ethereum, Ripple. Crypto-investeringen met Grayscale

Wat is Coinbase Custody?

Het zogenaamde “staking-proces”, waarbij online consensus wordt bereikt binnen het blockchainnetwerk, gaat in veel gevallen gepaard met de nodige risico’s. Er bestaat altijd een mogelijkheid van de aanwezigheid van deelnemers met minder goede bedoelingen. Ze kunnen in geval van een hard fork bijvoorbeeld stemmen voor beide afsplitsingen van de blockchain. Coinbase Custody is een opzichzelfstaande, onafhankelijke, zakelijke toepassing van Coinbase, die alle digitale assets zoals bijvoorbeeld virtuele valuta, veilig en van elkaar gescheiden opslaat. Die veiligheid kan worden gegarandeerd omdat de assets worden opgeslagen via “koude opslagmethoden”. Daarnaast wordt Coinbase Custody regelmatig onderworpen aan strenge veiligheids-audits die worden uitgevoerd door externe partijen. Deze toepassing van Coinbase maakt het mogelijk om te “staken” met veilig offline opgeslagen crypotocurrency’s.

Xapo logo

Grayscale en XAPO

Met Coinbase Custody creëren Grayscale en Coinbase een veilige, betrouwbare toegang tot digitale assets. Hierbij is het platform onderworpen aan dezelfde wet- en regelgeving als alle nationale banken in de Verenigde Staten. Veel van de assets die naar Coinbase Custody worden overgemaakt zijn afkomstig van XAPO, waar Grayscale al enige tijd mee samenwerkt. De bij Coinbase opgeslagen cryptocurrency’s genieten een verregaande verzekeringsdekking. De asset-overdracht van XAPO naar Coinbase Custody komt net nadat Facebook zijn plannen heeft gepresenteerd om een eigen virtuele valuta te creëren. Plannen die wereldwijd konden rekenen op behoorlijk wat kritiek. Eén van de grootste uitdagingen op het gebied van cryptocurrency’s zoals de Libra en andere blockchain-assets, is zonder enige twijfel de regulering ervan. Dit is een zeer complexe materie en heeft dan ook de bijzondere belangstelling van investeerders.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter