Hoe kom ik aan betrouwbare concertkaarten?

met Geen reacties

Iedereen die weleens naar een concert gaat, weet dat het enorm lastig is om echte concertkaarten te onderscheiden van vervalsingen. Het beste is natuurlijk altijd om je concertkaarten te kopen bij een officieel verkoopkanaal. Dan weet je niet alleen zeker dat je echte geldige tickets op de kop getikt hebt, maar ook betaal je dan meestal gewoon een eerlijke prijs. Als je er toch voor kiest om je concerttickets bij een derde partij of particulier aan te schaffen zorg er dan altijd voor dat je de gegevens van de verkoper zorgvuldig controleert. Zoek informatie over zijn of haar reputatie bij de verkoop van tickets voor andere evenementen in het verleden, kijk of de verkoper niet vermeld staat op de site van de politie en haal de kaartjes – als het even kan – zelf op bij de verkoper thuis.

Concert, muziek, podium, band

Authenticiteit van de concertkaarten

Blockchaintechnologie kan consumenten helpen om snel geldige concertkaarten te kopen van betrouwbare aanbieders. Hierbij registreert de evenementenlocatie de concertdata en serienummer van ieder concertkaartje binnen een blockchainnetwerk. Deze informatie is voor iedere gebruiker online toegankelijk. Wanneer een uniek ticket voor de eerste keer wordt verkocht, dan wordt er een adres aan vastgekoppeld. Dit adres bestaat uit een opeenvolgende reeks van data die publiek inzichtelijk wordt gemaakt binnen het gedistribueerde grootboek. De eigenaar krijgt een private sleutel, die bestaat uit de hash van de adres-data. De private sleutel kan vervolgens worden gebruikt om het adres te “ontgrendelen”. Door het genereren van de juiste sleutel kan de koper van het concertkaartje aantonen dat het adres van hem of haar is, zonder dat hij of zij de authenticiteit hoeft te controleren bij de evenementenlocatie zelf.

Theater, zitplaatsen

Meerdere malen doorverkopen op een veilige manier

Wanneer de verkoper het kaartje verkoopt, dan wordt er een nieuw adres aan gekoppeld en de koper ontvangt een nieuwe private sleutel. Vervolgens wordt de transactie tussen de beide partijen vastgelegd in de blockchain. Op deze manier kunnen de concertkaarten meerdere malen op een betrouwbare manier worden doorverkocht. Wanneer de verkoper zijn of haar adres ontgrendelt met de private sleutel, dan weet de koper dat de concertkaarten ook daadwerkelijk echt zijn.

Concertkaarten, tickets

Blockchain kan worden ingezet bij tal van evenementen

Een platform dat blockchaintechnologie inzet tegen ticketfraude en oneerlijke prijzen van concertkaarten is GUTS. Met deze toepassing heeft iedere festivalbezoeker altijd en overal de volledige controle over alle concertkaarten en kunnen aankoopbedragen bij afzegging altijd transparant en veilig worden teruggeboekt of doorverkocht. GUTS richt zich niet alleen op concertkaarten, maar ook op de distributie van tickets voor andere evenementen zoals theatervoorstellingen, musea, exposities en sportwedstrijden.

 

Meer weten?

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter