Privacy-coin

XVG (Verge) is een privacy-coin die in 2014 werd geïntroduceerd onder de naam ‘DogeCoinDark’. Later werd de naam veranderd in het huidige Verge. Het doel van deze cryptocurrency is om een snelle, veilige en privacy-gerichte betaalmethode te bieden voor gebruikers wereldwijd. Verge maakt gebruik van verschillende privacy-technologieën zoals het Tor-netwerk en I2P, om de anonimiteit van transacties te kunnen waarborgen. Met behulp van deze technologieën worden de IP-adressen en de gegevens van transacties verborgen voor derden en is het moeilijker om de identiteit van gebruikers te achterhalen.

 

Welk algoritme gebruikt XVG?

Wat is de bloktijd van XVG?

Welke programmeertalen gebruikt XVG?

Wat is de maximale voorraad van XVG?

Waarom kan XVG interessant zijn voor investeerders en gebruikers?

Geen garanties voor prestaties van de coin

 

Verge logo, XVG

 

Welk algoritme gebruikt XVG?

XVG maakt gebruik van het Proof of Work (PoW) consensusalgoritme en heeft een relatief korte bloktijd van 30 seconden, wat betekent dat de transacties binnen het blockchainnetwerk snel worden bevestigd. Verge heeft ook een eigen ‘multi-algoritme mining systeem’, waarbij crypto-miners kunnen kiezen welk algoritme ze willen gebruiken om blokken te vinden binnen het netwerk. Verge heeft een maximaal aanbod van ruim 16,5 miljard XVG. Deze privacy-coins worden ondersteund door verschillende soorten crypto-wallets en kunnen worden verhandeld op de meeste crypto-handelsbeurzen.

5 verschillende mining-algoritmen

Het multi-algoritme is een belangrijk technisch kenmerk van XVG. Het Verge-netwerk maakt namelijk gebruik van 5 verschillende mining-algoritmen (hashfuncties) om de veiligheid en decentralisatie van het digitale ecosysteem te kunnen waarborgen. Deze 5 algoritmen zijn:

  • Scrypt
  • X17
  • Lyra2rev2
  • Myr-groestl
  • Blake2s

Minder kwetsbaar voor 51%-aanvallen

Door het gebruik van 5 verschillende mining-algoritmen kunnen miners met verschillende soorten hardware efficiënt deelnemen aan het netwerk en kan effectief worden voorkomen dat individuele mining-pools teveel controle krijgen over het netwerk. Het gebruik van meerdere algoritmen maakt het netwerk dus minder kwetsbaar voor zogenaamde 51%-aanvallen, waarbij een enkele entiteit meer dan 50% van de rekenkracht van het netwerk controleert. Hierdoor kan ‘centralisatie’ van het netwerk worden tegengegaan.

Gelijk speelveld

Het multi-algoritme van XVG is speciaal ontworpen om een gelijk speelveld te creëren voor alle crypto-miners en te zorgen voor een eerlijke en gedecentraliseerde verdeling van de nieuwe coins die gemined worden. Door gebruik te maken van meerdere algoritmen kan XVG ook beter omgaan met de constante veranderingen in de mining-industrie, waarbij steeds nieuwe hardware en technologieën op de markt worden gebracht. Het multi-algoritme van Verge maakt het blockchainnetwerk dan ook veiliger, efficiënter en beter aangepast aan de continu evoluerende mining-industrie.

 

Wat is de bloktijd van XVG?

XVG heeft een bloktijd van ongeveer 30 seconden. Dat betekent dat er iedere 30 seconden een nieuw blok aan de Verge-blockchain wordt toegevoegd. Door deze snelle bloktijd kunnen transacties op het XVG-netwerk snel worden verwerkt en bevestigd. Verge is ontworpen met het oog op snelheid en efficiëntie, en de snelle bloktijd is daar een belangrijk onderdeel van. Bovendien maakt de snelle bloktijd van Verge ook een hogere transactiecapaciteit mogelijk, waardoor meer transacties per seconden kunnen worden verwerkt dan bij sommige andere cryptovaluta.

 

Welke programmeertalen gebruikt XVG?

De XVG-core software is geschreven in C++, een populaire programmeertaal voor het ontwikkelen van efficiënte en snelle softwaretoepassingen. C++ wordt vaak gebruikt voor het ontwikkelen van complexe applicaties die moeten worden geoptimaliseerd voor prestaties en efficiëntie. Verge heeft echter ook verschillende API’s en bibliotheken beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars die in andere programmeertalen willen werken. Deze omvatten onder meer bibliotheken voor Python, Java, JavaScript, Ruby en andere programmeertalen, waardoor ontwikkelaars de taal kunnen kiezen die het beste bij hun behoeften en expertise past. Bovendien ondersteunt XVG ook Solidity, een programmeertaal die wordt gebruikt voor het schrijven van smart contracts op de Ethereum-blockchain. Hierdoor kunnen ontwikkelaars smart contracts maken die werken op zowel de Ethereum-blockchain als de Verge-blockchain.

 

Wat is de maximale voorraad van XVG?

De maximale voorraad van Verge is 16,5 miljard XVG-tokens. Dit aantal is vastgelegd in het protocol van de blockchain en zal nooit worden veranderd. Bijna alle XVG-tokens zijn in inmiddels in omloop gebracht. Het distributieproces van XVG is vergelijkbaar met dat van andere cryptovaluta, waarbij de beloning voor crypto-miners geleidelijk wordt verlaagd naarmate het totale aantal geminede XVG-tokens toeneemt. Het beperkte aanbod van Verge is bedoeld om de waarde van de cryptocurrency te beschermen tegen inflatie en om het totale aanbod te beperken, wat kan bijdragen aan een stabiele prijsontwikkeling. Verge heeft echter een relatief hoog circulerend aanbod in vergelijking met sommige andere crypto-activa, wat betekent dat de prijs van XVG per token over het algemeen lager is dan bijvoorbeeld de prijs van Bitcoin en Ethereum.

 

Waarom kan XVG interessant zijn voor investeerders en gebruikers?

Er zijn verschillende redenen waarom XVG interessant kan zijn voor beleggers en particuliere gebruikers:

 

Gewaarborgde privacy

XVG is een echte privacy-coin. Deze cryptocurrency maakt gebruik van geavanceerde privacy-technologieën zoals het eerder genoemde Tor en I2P om de anonimiteit van transacties te waarborgen. Dit kan aantrekkelijk zijn voor gebruikers die zich zorgen maken over hun privacy en de veiligheid van hun betalingen.

 

Snelheid

Verge kan tot wel 100 transacties per seconde verwerken, wat veel sneller is dan sommige andere cryptovaluta. Dit kan het gebruik van Verge als betaalmiddel aantrekkelijk maken voor bijvoorbeeld online aankopen en betalingsverwerkers.

 

Decentralisatie

Het multi-algoritme van XVG zorgt voor een gedecentraliseerde verdeling van mining-rekenkracht en voorkomt dat individuele mining-pools te veel controle krijgen over het blockchainnetwerk. Hierdoor kunnen de stabiliteit en veiligheid van het digitale ecosysteem worden gewaarborgd.

 

Actieve community

Verge heeft een actieve community van ontwikkelaars en gebruikers, die nauw samenwerken om het blockchainnetwerk verder te ontwikkelen en te verbeteren. Een actieve community draagt bij aan de groei en adoptie van XVG als betaalmiddel en investeringsmogelijkheid.

 

Bruikbaarheid

Er zijn verschillende toepassingen en platformen die Verge accepteren als betaalmiddel, waaronder webshops, gamingplatfoms en betalingsverwerkers. De bruikbaarheid van XVG maakt deze cryptocurrency dan ook tot een aantrekkelijke crypto-activa voor consumenten.

 

Geen garanties voor prestaties van de coin

Ondanks dat cryptovaluta zoals XVG veel potentieel hebben, is het belangrijk om te onthouden dat cryptocurrency’s niet dezelfde bescherming genieten als ons gewone alledaagse reguliere geld, dat door centrale banken wordt uitgegeven. De cryptomarkt is zeer volatiel en investeringen in crypto-activa bieden geen garanties voor de prestaties van de coin. Voordat je besluit om te gaan investeren in Verge of een andere cryptovaluta, moet je je goed bewust zijn van de risico’s. Dit geldt ook voor andersoortige beleggingen in blockchainprojecten. Verdiep je alvorens je gaat investeren in het team achter het project en onderzoek de levensvatbaarheid van de blockchaintoepassingen.

 

Terug naar boven ↑

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).