Singapore Power lanceert blockchainplatform voor energiecertificaten

met Geen reacties

De energiemarkt is één van de sectoren die vruchten kan plukken van nieuwe decentrale innovatieve toepassingen die blockchaintechnologie en kunstmatige intelligentie met elkaar combineren. De opkomst van deze geavanceerde technologieën betekent dan ook een radicale verandering, in de manier waarop energienetwerken op dit moment functioneren. Nieuwe technologieën die kunnen bijdragen aan het verduurzamen van de energiemarkt en de klimaatproblemen drastisch kunnen verkleinen, zijn op dit moment meer welkom dan ooit tevoren. Singapore Power, één van de grootste energie- en gasbedrijven van Singapore heeft een blockchain-ecosysteem ontwikkeld, voor het registreren van certificaten voor de opslag en distributie van hernieuwbare energie.

Groene stroom, energie certificaten, Singapore Power.

Singapore Power richt zich op groene businessmodellen binnen de energiemarkt

Dit innovatieve platform werd gepresenteerd tijdens het ASEAN Energy Business Forum. Door deze certificaten “Renewable Energy Certificates” (REC) te publiceren binnen de blockchain, kan het hele registratieproces veel beter worden gestroomlijnd. Kopen en verkopen van energie kan op een efficiëntere manier plaatsvinden. Singapore Power wil hiermee de weg vrijmaken voor groenere businessmodellen binnen de energiemarkt.

Zonnepanelen

Bewijsstukken voor het registreren van hernieuwbare energie

Bewijsstukken die worden vastgelegd in een decentraal gedistribueerd netwerk zijn onveranderbaar. De lokale, regionale en internationale certificaten voor het registreren van hernieuwbare energie die binnen de blockchain worden vastgelegd, vormen het bewijs voor de daadwerkelijk opgewekte hoeveelheid zonne-energie. Blockchain creëert nieuwe mogelijkheden voor het opwekken, opslaan, kopen, verkopen en gebruiken van duurzame energie.

nodes netwerk, soft fork.

 

Distributie van energiecertificaten

Op het blockchainplatform van Singapore Power wordt momenteel al energie verkocht door de zonne-energiebedrijven Cleantech Solar Asia en LYS Energy Solutions. Ook Katoen Natie Singapore – een bedrijf dat zich richt op slimme logistieke toepassingen en engineering – heeft plannen om de blockchain van Singapore Power te gaan gebruiken voor het distribueren van energiecertificaten. Is blockchaintechnologie opgewassen tegen de bestaande traditionele businessmodellen binnen de energiemarkt? Experts denken dat de “trusted” transacties binnen deze netwerken zich uitstekend lenen voor de energiemarkt en dat P2P distributie van energie via smart contracts en de blockchain, deze sector volledig zal transformeren.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter