Pandora Boxchain: gedistribueerde kunstmatige intelligentie op de blockchain

with Geen reacties

Pandora Boxchain richt zich op kunstmatige intelligentie en blockchaintechnologie. De ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en het zogenaamde “cognitieve minen” op decentraal gedistribueerde netwerken, in combinatie met big data, zouden weleens het fundament kunnen gaan leveren voor nieuwe sectoren die opkomen tijdens de vierde industriële revolutie. Vandaag de dag bestaan er nog geen “gedecentraliseerde” of zelfs maar “gecentraliseerde” open markten voor de afzonderlijke elementen die met machine learning gepaard gaan, zoals big data, AI-modellen en computerkracht. Op dit moment worden er door een aantal ontwikkelaars businessmodellen ontworpen, waarbij kunstmatige intelligentie op ongeveer dezelfde wijze wordt gedistribueerd als cryptocurrency’s zoals de Bitcoin.

Mining hardware

 

Verkopen van computerkracht ten gunste van AI-taken

Uit onderzoek is gebleken dat de big data markt in 2015 goed was voor zo’n 122 miljard dollar en de komende jaren zal die markt uitgroeien tot meer dan 186 miljard dollar. Het is dus een markt waar we serieus rekening mee moeten houden. Ontwikkelaars van kunstmatige intelligentie op de blockchain creëren geheel nieuwe businessmodellen, waarbij gebruikers hun computerkracht kunnen verkopen ten gunste van AI-taken. Door het verkopen van allerlei soorten machine learning-modellen aan een groot publiek, wordt niet alleen het onderzoek naar kunstmatige intelligentie goedkoper, maar ook de verkoop van datasets op open markten kan plaatsvinden tegen een eerlijkere prijs. Het vinden en verkrijgen van datasets die nodig zijn voor machine learning en training wordt met de blockchain eenvoudiger.

Ethereum

Het economische model van Pandora Boxchain

Een bedrijf dat zich momenteel bezighoudt met gedistribueerde kunstmatige intelligentie is Pandora Boxchain. Deze organisatie ontwikkelde een economisch model voor het Pandora Netwerk en een zogenaamd “Proof of Cognitive Work-algoritme”. Daarnaast ontwikkelde het team van Pandora Boxchain een Proof of Concept dat geprogrammeerd is in de programmeertaal Python, en gebruikmaakt van Ethereum smart contracts en Javascript. Deze code is beschikbaar op GitHub.

Data mining en Pandora Boxchain.

Transparantie ten aanzien van big data is ver te zoeken

Vandaag de dag is big data in handen van enkele hele grote, maar vooral machtige bedrijven. Facebook, Google, Microsoft, IBM en Amazon zijn altijd erg ondoorzichtig in wat zij precies doen met al deze data. De transparantie is dan ook ver te zoeken. Pandora Boxchain wil hier het een en ander gaan veranderen. Ontwikkelaars van machine learning en systemen voor kunstmatige intelligentie hebben op dit moment nog geen plek om hun ontwerpen en producten te verkopen. Ook daar wil Pandora Boxchain verandering in brengen. Cloud computing voor machine learning-taken is momenteel volledig afhankelijk van de “centrale” systemen van een beperkte groep aanbieders. Ook dat zou snel moeten veranderen.

Computer, stad, netwerk.
De website van Pandora Boxchain

Werkers en getuigen

Het blockchainnetwerk van Pandora Boxchain maakt gebruik van 2 soorten computernodes: de zogenaamde “werkers” en de “getuigen”. De “werkers” maken gebruik van hardware die geschikt is voor neurale netwerk berekeningen en voeren berekeningen uit aan de hand van een consensusmechanisme. De “getuigen” nemen geen deel aan de berekeningen, maar leveren data voor clients en fungeren als host voor decentrale gedistribueerde toepassingen (dapps).

Whitepapers van het AION project
Whitepaper van Pandora Boxchain

Financiering van het Pandora Boxchain project

Pandora Boxchain heeft de ontwikkeling van deze techniek gefinancierd aan de hand van een initial coin offering (ICO) en een deel van deze fondsen werden onder andere gebruikt voor de eerste blockchaintesten en de publicatie van onderzoeksresultaten.

 

Pandora Boxchain op Github

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Leave a Reply