Wat is IBM Food Trust? Blockchain gekoppeld aan IoT-sensoren

met Geen reacties

Een interessant blockchainproject waarvan veel wordt verwacht is IBM Food Trust. De integratie van blockchaintechnologie met IoT creƫert nieuwe mogelijkheden voor het distribueren van geneesmiddelen en voedingsstoffen. Het vervoeren van deze kwetsbare producten vereist in de meeste gevallen dat ze op de juiste temperatuur worden gehouden, totdat ze uiteindelijk worden overgedragen aan de eindgebruiker. Verschillende bedrijven werken al aan blockchaintoepassingen die zich specifiek richten op het ketenbeheer en de Internet of Things.

Pillen, medicijnen, geneesmiddelen.

SAP en de farmaceutische industrie

Ook SAP, een bedrijf dat gespecialiseerd is in bedrijfssoftware-oplossingen voor het MKB en multinationals, werkt op dit moment samen met een aantal farmaceutische bedrijven aan blockchainapplicaties, waarmee medicijnen van begin tot eind kunnen worden gevolgd binnen de blockchain, in iedere fase van het distributieproces. Alle processen binnen de supply chain kunnen worden voorzien van IoT-sensoren die continu monitoren of de medicatie op de juiste temperatuur wordt gehouden tijdens het transport.

Kropsla, groene bladgroente, IBM Food Trust.

IBM Food Trust en Walmart

IBM is bezig met de ontwikkeling van een ‘IBM Food Trust’ oplossing. De Amerikaanse supermarktketen Walmart gaat deze toepassing gebruiken voor het monitoren van het distributieproces van bladgroenten, vanaf de akkers van de boeren tot aan de eettafel. IoT-sensoren kunnen ervoor zorgen dat de slakroppen, de spinazie, de boerenkool, de snijbieten en de prei continu op de juiste temperatuur gehouden worden. De Internet of Things levert hierbij de digitale infrastructuur voor het monitoren en volgen van de producten en het blockchainnetwerk controleert vervolgens automatisch of het distributieproces in overeenstemming is, met de beleidslijn voor het goederenverkeer.

Nodes, uitleg blockchain.

Trusted audits

IBM Food Trust is een project dat zich nog in de experimentele fase bevindt. Het blockchain-ecosysteem met de zogenaamde ‘trusted audits‘ die garanderen dat alle informatie ook 100% correct is in combinatie met IoT, is een zeer complex mechanisme en voorlopig nog lang niet klaar, om op grote schaal binnen het ketenbeheer te worden toegepast. Dat de koppeling van blockchaintechniek aan IoT een heleboel nieuwe mogelijkheden biedt is inmiddels wel duidelijk.

 

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter