Glint: een brug tussen goud en cryptocurrency’s

met Geen reacties

De Britse startup Glint heeft de ambitie om goud om te zetten in crypto-activa. Het bedrijf dat gevestigd is in Londen heeft inmiddels 3,1 miljoen pond opgehaald bij verschillende investeerders uit de financiële wereld en investeerders, die zich richten op eigendomsbeheer in de digitale ruimte. Eén van deze investeerders is Bray Capital, die zich heeft gespecialiseerd in het financieren van entrepreneurs met inspirerende, innovatieve ideeën, producten en diensten.

Goudstapel

Glint kan een interactie aangaan met reguliere valuta

Glint presenteert zich als een nieuwe wereldwijde cryptocurrency, account en app. De startup wil mensen meer controle geven over de manier waarop zijn hun geld opslaan, uitgeven en verhandelen, door valuta betrouwbaarder te maken, maar vooral onafhankelijker van externe factoren. Deze stabiele cryptomunt wordt gekoppeld aan een app die voorzien is van verschillende betalingsmethoden en daardoor eenvoudig een interactie kan aangaan met reguliere valuta. Glint biedt de mogelijkheid om cryptocurrency’s op te slaan en te verhandelen tegen goud, net zoals dat met onze traditionele valuta mogelijk is.

 

 

Stabiliteit van goud

Goud wordt al heel lang gezien als een betrouwbare en stabiele manier van waardeopslag. De prijs van goud is de afgelopen jaren behoorlijk gestegen en dat komt onder andere door de financiële crisis van de afgelopen jaren. In financieel onzekere tijden hebben mensen behoefte aan stabiliteit en aan de waarde van goud is eigenlijk nooit zoveel veranderd. Zeker niet in vergelijking met valuta die door overheden worden voortgebracht.

Goud

Door de wol geverfd

De oprichters van Glint zijn door de wol geverfd als het gaat om goudbeleggingen. Jason Cozens was onder andere de eigenaar van de website GoldMadeSimple.com, een platform dat mensen hielp met het kopen en verkopen van goud en ervoor zorgde, dat dat goud ook op een veilige manier werd beheerd. Ben Davies, een van de andere oprichters van Glint, heeft meer dan 17 jaar ervaring op zowel de internationale financiële markten, waaronder RBS Greenwich, als op de wereldwijde goederenmarkt. Daarnaast was Davies in 2007 één van de mede-oprichters van Hinde Capital, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in alternatieve investeringsmethoden op het gebied van edelmetalen.

Goudstaaf, Glint is gespecialiseerd in goudbeleggingen

Licentie Financial Conduct Authority (FCA)

Inmiddels is Glint gemachtigd door de Britse Financial Conduct Authority (FCA) en hebben zij een licentie verkregen voor hun activiteiten. Verwacht wordt dat Glint in het najaar van 2017 van start gaat.

 

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter