Waarom is Zwitserland het walhalla voor cryptocurrency-technologie?

Zwitserland is erg populair bij startups op het gebied van blockchaintechnologie. En dat is niet zonder reden. Het Alpenland heeft een lange traditie op het gebied van internationale neutraliteit, nationale soevereiniteit en stabiele wet-en regelgeving. Dat maakt Zwitserland één van de beste locaties voor uitgebreide proeven met digitale betalingseenheden en decentrale gedistribueerde toepassingen. De Zwitserse overheid neemt geen loopje met het beschermen van zowel persoonlijke als financiële privacy en gaat hier dan ook al jarenlang zeer zorgvuldig mee om. Het fundamentele recht op persoonlijke privacy is vastgelegd in de Zwitserse Federale Grondwet. De bescherming van persoonlijke financiële informatie is nog steeds een van de belangrijkste onderdelen van de Zwitserse bankwet uit 1934.

Zug, Zwitserland
Veel blockchainbedrijven vestigen zich in de Zwitserse plaats Zug

Invloed van burgers

De neutraliteit van Zwitserland tijdens grote internationale conflicten, heeft het land een zeer stabiel imago bezorgd. Dit is dan ook een van de belangrijkste beweegredenen voor internationale bedrijven om zich hier te vestigen. Ook de directe democratie in Zwitserland is een ander kopje thee, in vergelijking met andere westerse landen. Nergens in de wereld hebben burgers meer politieke rechten dan in Zwitserland. De kantons in het land hebben zeer veel bevoegdheden en nergens is decentralisatie dan ook zo ver doorgevoerd als hier. Burgers hebben enorm veel invloed op de totstandkoming van nationale wetgeving.

Netwerk, neutraliteit.

Populair bij multinationals

Het Alpenland heeft een stabiele economie, stabiele wet-en regelgeving en een wereldwijd gerespecteerd juridisch systeem. Zwitserland is geen lid van de Europese Unie en juist die Zwitserse onafhankelijkheid speelt ook een belangrijke rol bij de keuze van bedrijven om zich hier te vestigen. Zwitserland is de thuisbasis voor honderden multinationals die hier dan ook hun hoofdkwartier hebben gevestigd. In tegenstelling tot veel andere landen, heeft Zwitserland alle voorzieningen van een moderne samenleving en een goed onderhouden fysieke en digitale infrastructuur. Een andere reden waarom Zwitserland populair is als vestigingsplaats voor blockchainbedrijven, is de geografische locatie. Het land is relatief veilig ten aanzien van grote overstromingen en orkanen.

 

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).