Wat is MIST browser?

Ethereum heeft nu een krachtige en speciaal voor het blockchainetwerk ontwikkelde Ethereum Dapp Browser: MIST. Deze browser maakt het mogelijk om een helder overzicht te krijgen van het hele Ethereum blockchainnetwerk. MIST geeft een duidelijk beeld van alle benodigde hulpmiddelen en toepassingen die noodzakelijk zijn, om op een degelijke manier met het blockchain netwerk te communiceren. Een aantal van die toepassingen zijn Ether, DAO en de slimme contracten.

 

De Ethereum MIST browser geeft de blockchain een gezicht.

MIST is een gebruiksvriendelijke browser waarmee smart contracts en dapps toegankelijk worden voor een breed publiek. De browser is baanbrekend omdat hij duidelijk laat zien welke mogelijkheden de blockchaintechnologie allemaal biedt.

 

Het wereldwijde blockchainnetwerk. De MIST Dapp Browser van Ethereum.

 

Waarom is MIST ontwikkeld?

Het is een essentiële browser waarmee dapps (decentrale applicaties) kunnen draaien binnen het blockchain netwerk en ook gemanaged kunnen worden, zonder dat daar al te veel technische kennis voor nodig is. Soms worden de Ethereum browser en de Ethereum Wallet weleens met elkaar verward, maar de browser van Ethereum is al verder in ontwikkeling en omvat naast de Wallet een complete browser. Een browser die in staat is om blockchaintoepassingen direct te laten draaien in de Ethereum Virtual Machine.

 

Ethereum in de voorhoede

Veel mensen zullen de bitcoin kennen als een digitaal betaalmiddel. Ook weten veel mensen wel dat de blockchain de onderliggende techniek van de bitcoin is. En juist die blockchain staat nog maar aan het begin van een ware revolutie. De blockchain gaat de wereld veranderen en Ethereum bevindt zich daarbij in de voorhoede. Maar wat betekent dat eigenlijk? Wat kun je nu precies met die blockchain?

 

De Ethereum browser maakt de blockchain toegankelijk

MIST is de eerste browser die de blockchain een gezicht geeft. Een onmisbare tool om op de blockchain gebaseerde decentrale applicaties te laten draaien en te beheren. Dit is natuurlijk een uitkomst voor een gemiddelde gebruiker, omdat deze niet noodzakelijkerwijs bekend hoeft te zijn, met de technische aspecten van de blockchaintechnologie. Gebruikers kunnen de dapps vanuit MIST gebruiken, op dezelfde wijze waarop we een gewone internet browser hanteren. De blockchain wordt dus vrij toegankelijk voor toekomstige applicaties.

 

Volop in ontwikkeling

Dankzij deze browser kunnen we beveiligd en persoonlijk ID-management toepassen, versleutelde boodschappen uitwisselen, en veilige transacties uitvoeren. Uiteraard zijn Ethereum en MIST nog volop in ontwikkeling, maar deze technologieën zullen in de toekomst zeker een zeer belangrijke rol gaan spelen.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van deze browser en de Ethereum blockchain? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).