Wat is LOFT?

John Hancock is een Amerikaanse verzekeringsmaatschappij die samenwerkt met ConsenSys aan de ontwikkeling van blockchaintoepassingen. Hiervoor is het platform John Hancock’s Lab of Forward Thinking (LOFT) opgericht. De LOFT legt zich toe op blockchaintechnologieën en decentrale applicaties voor de verzekeringsbranche. Het doel hiervan is het vereenvoudigen van verzekeringen afsluiten en vergroten van de klantbeleving.

 

Nieuwe businessmodellen in de verzekeringsbranche

In 2015 werd LOFT door John Hancock gelanceerd. Het is de bedoeling dat LOFT nieuwe deuren opent op het gebied van innovatie en creativiteit in de verzekeringsmarkt. Daarbij moet de klant centraal komen te staan en tevens als uitgangspunt worden genomen. Wereldwijd worden er op dit moment verschillende LOFTS opgericht om samenwerkingsverbanden aan te gaan, met bedrijven die gespecialiseerd zijn in de blockchaintechnologie. Het vinden van oplossingen op het gebied van asset management en het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen binnen de verzekeringssector, zijn daarbij de hoofddoelstellingen.

 

Innovatie binnen bedrijven

De LOFT-groep is een mooi voorbeeld van innovatie binnen bedrijven. Teams die zijn samengesteld uit enthousiaste mensen, die kennis hebben van de blockchaintechnologie. Mensen die met opgestroopte mouwen willen bouwen aan een blockchain infrastructuur en decentrale applicaties zoals smart contracts. Dat is wat LOFT is! Een organisatie die zich focust op het vooruitdenken over alle mogelijke toepassingen voor blockchaintechnologie en verzekeringen.

 

 

Schaalbare en branche-specifieke applicaties

BlockApps Strato is een complete Ethereum blockchain oplossing die ontwikkelaars in staat stelt, om schaalbare en branche-specifieke applicaties te ontwikkelen. BlockApps Strato zorgt voor een snelle doorvoer van transacties en turingvolledige blockchain grootboeken.

 

LOFT en ConsenSys

ConsenSys is een onderneming die gespecialiseerd is in het ontwerpen van dapps (decentrale applicaties), bedrijfsoplossingen en verschillende tools voor ontwikkelaars van blockchain ecosystemen. ConsenSys richt zich voornamelijk op Ethereum. De voordelen van transparantie, controleerbaarheid en onveranderbaarheid, zijn dé elementen die de slimme contracten met de cryptocurrency-beveiliging zo uniek maken! Hoe de blockchaintechnologie en de verzekeringsbranche precies met elkaar zullen integreren is nog moeilijk te zeggen, maar dat ze niet meer om elkaar heen kunnen, staat als een paal boven water.

 

Volg LOFT op Twitter!

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).