Wat zijn goede Bitcoin boeken?

Zijn blockchaintechnologie en digitale betalingseenheden een hype of is het een ontwikkeling die in de toekomst volledig zal worden verweven met ons huidige economische systeem? Niemand kan daar nog een zinnig antwoord op geven, maar wat we wel zien is een enorme opmars van allerlei soorten virtuele valuta en startups, die zich volledig richten op decentrale gedistribueerde grootboeken.

Dame met een cryptocurrency bril.

Virtuele valuta vliegen ons om de oren!

De talloze cryptomunten vliegen ons letterlijk om de oren. De Bitcoin is nog altijd de meest bekende en populaire cryptocurrency, maar de meeste mensen begrijpen niet hoe die Bitcoins nu precies worden gecreëerd. Hoe kunnen deze munten nu eigenlijk binnen een blockchainnetwerk worden verhandeld en wat kun je er überhaupt mee? Daarom hebben wij een aantal Bitcoin boeken op een rij gezet die op een heldere manier inzicht geven in deze ingewikkelde materie.

Bitcoin

Bitcoin en Blockchain

Wordt Bitcoin ooit een regulier en breed geaccepteerd betaalmiddel of blijken deze en andere digitale betalingseenheden toch een zeer riskante ontwikkeling? Natuurkundige en technologiejournalist Herbert Blankesteijn legt in ‘Bitcoin & Blockchain’ op een heldere manier uit hoe de Bitcoin precies werkt, wat de kansen zijn, maar gaat in zijn boek ook niet voorbij aan de risico’s van handelen in Bitcoins.

Bitcoin boeken

 

Mastering Bitcoin

‘Mastering Bitcoin’ is een gids door de ingewikkelde wereld van Bitcoin en blockchaintechniek. Iedere beginner op de cryptomarkt moet zich goed verdiepen in alle facetten van de Bitcoin, zodat hij of zij goed beslagen ten ijs komt. Of je simpelweg wilt gaan handelen in virtuele valuta, decentrale applicaties (dapps) wilt creëren, wilt investeren in blockchain startups of gewoon nieuwsgierig bent naar de geavanceerde cryptocurrency technologie, dit Bitcoin boek behandeld alle essentiële elementen van deze populaire digitale betalingseenheid.

Mastering Bitcoin, Bitcoin boeken.

 

Bitcoins voor Dummies

Voor beginners op de cryptomarkt zijn er een flink aantal Bitcoin boeken verkrijgbaar. ‘Bitcoins voor Dummies’ van Michiel Kelder is een goede start van ieder Bitcoin avontuur. In heldere taal wordt uitgelegd wat de Bitcoin is en hoe je er zelf mee aan de slag kunt, zonder enige technische kennis van blockchaintechnologie. Daarnaast gaat Kelder in Bitcoins voor Dummies dieper in op de voornaamste voor- en nadelen van digitale betalingseenheden. Ook blockchainnetwerken en een aantal alternatieve cryptomunten passeren de revu.

Bitcoin voor Dummies.

 

Bitcoins beter begrijpen

Communicatie-adviseur Peter de Ruiter legt in ‘Bitcoins beter begrijpen’ haarfijn en in duidelijke taal uit, hoe blockchaintechnologie en digitale betalingseenheden precies werken. Hij gaat in op de voordelen, maar gaat ook zeker niet voorbij aan de nadelen van virtuele valuta en decentrale gedistribueerde netwerken. Ook elementen zoals cybercrime en veilige dataoverdracht komen uitgebreid aan de orde. Aan de hand van praktische voorbeelden en deskundigen op het gebied van blockchaintechnologie, wordt deze geavanceerde techniek ook voor de leek weer iets meer behapbaar.

Bitcoins beter begrijpen, Bitcoin boeken.

 

Bitcoins, civiele en fiscale aspecten in beeld

De Autoriteit Financiële Markten waarschuwt nog volop voor het handelen in digitale valuta en dat is natuurlijk niet zonder reden. Beleggen in traditionele valuta brengt de nodige risico’s met zich mee en dat geldt des te meer voor beleggen in cryptocurrency’s. Dat er aan het handelen met cryptocoins veel risico’s kleven heeft voor een groot deel te maken met de hoge volatiliteit van de munten, waarbij de koersen soms razendsnel kunnen stijgen en dalen. Daarnaast is ook de wetgeving nog lang niet goed genoeg toegerust op deze technologische ontwikkelingen. J. Boersma gaat in ‘Bitcoins, civiele en fiscale aspecten in beeld’, dieper in op de wet- en regelgeving rondom de Bitcoin en de blockchain. Dit boek geeft inzicht in hoe financieel- en ondernemingsrecht met blockchaintechnologie zouden kunnen worden geïntegreerd.

Bitcoins, civiele en fiscale aspecten in beeld, Bitcoin boeken.

 

Alles wat je wilde weten over Bitcoin & andere crypto

‘Alles wat je wilde weten over Bitcoin & andere crypto’ van Danny Cabezas Cobos is één van de Bitcoin boeken die de lezer stap voor stap meeneemt in de wereld van blockchaintechnologie en digitale betalingseenheden. De auteur vertelt hoe het allemaal ooit begon en verdiept zich in de kansen die deze techniek in de toekomst te bieden heeft op verschillende fronten. Wie kennis wil vergaren over alle facetten van deze nieuwe ontwikkeling en zich op een verantwoorde manier wil voorbereiden op de cryptomarkt, kan met dit boek aardig uit de voeten.

Alles wat je wilde weten over Bitcoin & andere crypto, Bitcoin boeken.

 

The Bitcoin Standard

Toen de altijd onbekend gebleven Satoshi Nakamoto in 2008 de Bitcoin introduceerde, werd er niet direct veel aandacht aan geschonken. Nu zijn we tien jaar verder en de Bitcoin is populairder dan ooit. Ook andere virtuele valuta zijn inmiddels aan een opmars bezig. Of cryptocurrency’s de potentie hebben om “centrale” financiële instellingen ooit te vervangen kan niemand natuurlijk met zekerheid zeggen en de grote vraag daarbij is: willen we dat eigenlijk wel? ‘The Bitcoin Standard’ is één van de betere Bitcoin boeken waarin wordt uitgelegd hoe de Bitcoin in tien jaar tijd kon uitgroeien, tot deze zeer gewilde digitale betalingseenheid. Daarnaast gaat auteur Saifedean Ammous uitgebreid in op de eventuele economische, politieke en sociale gevolgen van dergelijke geavanceerde technieken. Voor iedereen die wil begrijpen waarom decentrale gedistribueerde netwerken en virtuele valuta’s zo disruptief zijn ten opzichte van onze centrale economie en centrale banken, is The Bitcoin Standard een erg leerzaam boek.

The Bitcoin Standard, Bitcoin boeken.

 

Bitcoin and Crypocurrency Technologies

Verschillende auteurs waaronder Arvind Narayanan en Joseph Bonneau gaan dieper in op alle elementen van de Bitcoin en cryptocurrency-techniek. ‘Bitcoin and Crypocurrency Technologies’ is één van de meer uitgebreide Bitcoin boeken en is vooral geschikt voor studenten, softwareontwikkelaars, ondernemers en onderzoekers op het gebied van computerwetenschappen. Hoe werken de blockchain en de Bitcoin precies? Hoe veilig zijn transacties op dergelijke decentrale gedistribueerde netwerken nu eigenlijk echt? Hoe transparant is deze techniek? Hoe zit het met de schaalbaarheid en is het überhaupt wel mogelijk om wet- en regelgeving te ontwerpen, voor deze geavanceerde technologische ontwikkelingen? Het zijn allemaal vragen waarop in Bitcoin en Cryptocurrency Technologies helder antwoord wordt gegeven.

Bitcoin and Cryptocurrency Technologies, Bitcoin boeken.

 

Onderzoek en beleid-reeks WODC319 – Cybercrime en witwassen

Als het over de Bitcoin en andere cryptocurrency’s gaat, dan wordt al snel de vraag gesteld: hoe zit het nu eigenlijk met de veiligheid en worden digitale betalingseenheden niet gebruikt voor zaken die het daglicht niet kunnen verdragen? ‘Onderzoek en beleid-reeks WODC319 – Cybercrime en witwassen’ gaat dieper in op deze vraagstukken. Dit boek geeft inzicht in hoe criminelen de blockchain en cryptocurrency’s misbruiken voor criminele activiteiten zoals oplichting en witwaspraktijken.

Onderzoek en beleid-reeks WODC319 – Cybercrime en witwassen, Bitcoin boeken.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).