Wat is Neon Exchange (NEX)?

NEX is een innovatie op het gebied van gedecentraliseerde crypto-exchanges. Blockchains maken het mogelijk om assets op een veilige manier te verzenden, zonder vertrouwde derde partijen. De huidige blockchainplatformen zijn vaak nog erg zwaar en traag. Hierdoor is het erg lastig om grootschalige cryptohandelsbeurzen binnen blockchainnetwerken te implementeren. NEX is een revolutionaire technologie en gebruikersinterface die crypto-transacties beter en efficiënter stroomlijnt, dan centrale crypto-exchanges.

Exchange, NEX

Centrale crypto-exchanges zijn kwetsbaar voor hackers

Op dit moment worden virtuele valuta veelal verhandeld op “centrale” cryptocurrency-handelsbeurzen, waar de opgeslagen tegoeden kwetsbaar zijn voor hackers en platform-managers. Bij “gedecentraliseerde” handelsbeurzen (DEX’s) daarentegen houden gebruikers zelf de controle over hun cryptocurrency’s. De transacties worden gemanaged door smart contracts op de blockchain. Helaas zijn de huidige DEX’s nog vrij langzaam en niet erg gebruiksvriendelijk. Daarnaast zijn deze gedecentraliseerde crypto-exchanges meestal beperkt tot één blockchain.

Exchange, NEX

Off-chain matching engine

Neon Exchange (NEX) is een nieuwe gebruiksvriendelijke gedecentraliseerde handelsbeurs, die een oplossing biedt voor een aantal van de eerder genoemde problemen. Dit platform maakt gebruik van een “off-chain” matching engine die gebouwd is met de programmeertaal Elixer. Hierdoor is het blockchainnetwerk in staat om grote volumes transacties te verwerken en wordt “cross-chain” handelen tussen verschillende blockchains mogelijk. Daarnaast ondersteunt NEX geavanceerde complexe trading API’s.

Blockchain, NEX

NEX bouwt aan een energiek blockchain-ecosysteem voor transacties en dApps

Er wordt op dit moment (januari 2019) nog niet zoveel gehandeld op gedecentraliseerde crypto-exchanges. Dat komt omdat er vaak geen mogelijkheid is om te handelen met traditionele nationale valuta. NEX is de eerste decentrale handelsbeurs die trading met fiat valuta mogelijk maakt. Crypto-exchanges zijn niet alleen van cruciaal belang voor crypto-handelaren, maar ook voor vele andere decentrale applicaties (dApps) die worden ondersteund door blockchaintechnologie. Dit platform bouwt aan een energiek digitaal ecosysteem van “web-based” dApps die kunnen worden uitgevoerd op publieke blockchainnetwerken, zoals NEO, Ethereum en Bitcoin.

Logische componenten van de blockchain, NEX

Een cross-chain browser-extensie maakt gestroomlijnde communicatie tussen blockchains mogelijk

Voor het uitvoeren van transacties en het verzenden van andere data tussen verschillende blockchains, moeten decentrale toepassingen worden voorzien van de juiste tools. NEX werkt aan de eerste cross-chain browser-extensie, die een gestroomlijnde communicatie tussen verschillende decentrale gedistribueerde netwerken mogelijk maakt. Web-toepassingen kunnen deze browser-extensie gebruiken voor het ontvangen van betalingen voor verkochte producten en diensten, tegen iedere gewenste virtuele valuta. Ook kan er een interactie worden aangegaan met smart contracts die worden uitgevoerd op de blokketens van NEO en Ethereum. Deze geavanceerde cross-chain interactie wordt ondersteund en mogelijk gemaakt door de off-chain matching machine van Neon Exchange.

Chain

Token-houders van NEX delen mee in de transactievergoedingen

NEX geeft 50 miljoen tokens uit om de verdere ontwikkeling van de gedecentraliseerde crypto-handelsbeurs te financieren en toekomstige uitbreiding mogelijk te maken. Van deze vijftig miljoen tokens worden er 25 miljoen verkocht aan het publiek. De NEX-tokens worden uiteindelijk geregistreerd als effecten (in Europa) en de token-houders ontvangen een deel van de transactievergoedingen, die door het platform en gerelateerde dienstverlening worden gehanteerd. De hoogte van de vergoedingen die worden uitgekeerd aan de token-houders, is afhankelijk van het aantal NEX-tokens dat zij bezitten. Ook de tijdsduur dat zij zich verbinden aan het platform van NEX (de zogeheten “staking” periode) is bepalend voor de vergoeding.

Cryptogeld, exchange, blockchain, NEX

 

Wat zijn de voordelen van NEX?

 

Volledige controle

In tegenstelling tot veel centrale crypto-exchanges houdt iedere gebruiker zelf de volledige controle over zijn of haar cryptocurrency’s en assets. De keys van de tegoeden blijven altijd in eigen beheer.

 

Hoog order volume en snelle transacties

Neon Exchange kan zich meten met de transactie-capaciteit en snelheid van centrale crypto-handelsbeurzen, dankzij een unieke off-chain matching engine.

 

Complexe transacties mogelijk

Het platform kan overweg met complexe order types die niet mogelijk zijn bij andere gedecentraliseerde crypto-exchanges, zoals markt- en limietorders.

 

Flexibele cross-chain transacties

Op het platform van NEX kunnen tokens een interactie aangaan met de blockchains van NEO en Ethereum. Ondersteuning voor aanvullende blokketens zoals het Bitcoinnetwerk volgt binnenkort.

 

Betalingsdiensten met automatische wisselkoersen

Betalingen kunnen worden uitgevoerd via de Neon Exchange. Daarnaast kunnen betalingsmethoden worden geïntegreerd in web-apps. NEX hanteert automatische wisselkoersen. Wanneer gebruikers willen betalen met bijvoorbeeld de cryptocurrency GAS, maar alleen de virtuele valuta ETH in bezit hebben, dan is dat geen probleem meer.

 

Digitale assets tegen fiat valuta

NEX biedt nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en particulieren voor het verhandelen van digitale assets tegen fiat valuta.

 

Gebruiksvriendelijke interface

De interface van deze exchange maakt blockchaintechnologie toegankelijk voor iedereen.

 

De NEX-extensie

De NEX-extensie is een wallet die een naadloze communicatie mogelijk maakt tussen de Neon Exchange, decentrale toepassingen (dApps) en websites.

 

Het NEX-token

NEX token-houders delen mee in de transactievergoedingen.

 

Meer weten?

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).