Wat is LiteBit? Een review van de crypto exchange

met Geen reacties

LiteBit is een overzichtelijke gebruiksvriendelijke Europese crypto-handelsbeurs die sinds 2013 actief is en inmiddels behoort tot een van de meest toonaangevende crypto-exchanges. Het is niet alleen mogelijk om op dit platform te handelen met virtuele valuta, maar het is ook mogelijk om cryptocurrency-tokens op te slaan. Hiervoor biedt LiteBit een praktische veilige wallet voor de specifieke munten waarmee je transacties wilt uitvoeren. Daarnaast biedt LiteBit de mogelijkheid om zelf desktop wallets en eigen hardware wallets te beheren, zodat gebruikers hun coins volledig zelf kunnen managen. Deze exchange is niet alleen geschikt voor ervaren handelaren, maar zeker ook voor iedereen die voor het eerst wil kennismaken met de wereld van cryptocurrency’s.

LiteBite logo

 

Hoe kan ik bij LiteBit een account aanmaken?

Het creëren van een account gaat bij LiteBit zeer eenvoudig. Ga naar www.liteBit.eu en vul daar de gevraagde informatie in. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail in de e-mail die je hebt opgegeven. Deze e-mail bevat een code, waarmee je je e-mailadres kunt bevestigen. Na het bevestigen van je e-mailadres wordt er gevraagd om je telefoonnummer aan te leveren. Naar dit telefoonnummer wordt per sms een unieke code verzonden. Deze unieke code moet vervolgens weer op de website worden ingevuld, zodat ook het telefoonnummer kan worden geverifieerd. LiteBit biedt een aantal verschillende manieren voor het beveiligen van je account, waaronder sms-beveiliging en beveiliging door middel van Google Authenticator. Wanneer het registratieproces succesvol is afgerond, ben je klaar om virtuele valuta te kopen.

Virtuele valuta, LiteBit

 

Hoe schaf ik virtuele valuta aan op het platform van LiteBit?

Bij deze exchange heeft iedere cryptohandelaar een ruime keuze uit verschillende cryptocurrency’s. Deze exchange biedt de mogelijkheid om 24 uur per dag en 7 dagen in de week te handelen, in meer dan vijftig verschillende soorten virtuele valuta, waaronder Bitcoin, Ethereum, Power Ledger, BSV, BCH, QTUM, ADA, TRON, Litecoin, Ripple en DASH. De crypto-munten kunnen onder andere worden gekocht via iDeal, creditcard, Bankcontact, Giropay en SEPA.

SEPA en iDEAL

Direct alle transacties volgen

Binnen het dashboard van LiteBit kun je heel eenvoudig een keuze maken voor de gewenste virtuele valuta en aangeven hoeveel je ervan wilt aanschaffen. De gekozen coins kunnen vervolgens worden verstuurd naar de LiteBit wallet of je eigen offline hardware wallet. Wanneer je voor deze laatste optie kiest, dan moet je ook je externe wallet adres invullen. Indien je de keuze hebt gemaakt voor de LiteBit wallet, dan kun je direct alle transacties volgen.

Ledger Nano X hardware wallet
Ook externe opslag van crypto assets op een hardware wallet is bij LiteBit mogelijk

Veilige koude opslag met de LiteBit wallet

Het is aan te raden om zoveel mogelijk gebruik te maken van de zogenaamde “koude opslagmethode”, als je gaat handelen met virtuele valuta. Dat betekent dat je cryptocurrency’s zoveel mogelijk “offline” worden opgeslagen en enkel in verbinding staan met het internet op het moment dat je daadwerkelijk een transactie gaat uitvoeren. Door gebruik te maken van een hardware wallet zijn je coins veel minder kwetsbaar voor diefstal. Ook de wallet van LiteBit maakt gebruik van veilige koude offline opslag.

Koers. grafiek.

Hoe worden de prijzen van cryptocurrency’s bij LiteBit bepaald?

De prijzen die door deze handelsbeurs worden gehanteerd worden ingegeven door verschillende factoren zoals ontwikkelingen op de cryptomarkt, fluctuerende koersen, handelsvolume, maar ook manipulatieve markthandelingen door derden kunnen van invloed zijn op de prijs van virtuele valuta.

Bitcoin miner, uitleg blockchain.

Zijn er transactiekosten bij Litebit?

Ja, net zoals bij de meeste andere crypto-exchanges zijn er ook bij dit handelsplatform transactiekosten. Iedere keer wanneer je een transactie uitvoert gaat deze gepaard met een vergoeding voor de crypto-miners. De crypto-miners houden het blockchainnetwerk up-to-date en zorgen ervoor dat je transactie kan worden verwerkt. Als beloning hiervoor ontvangen zij de vergoeding. Houd voor de actuele fees de website van LiteBit in de gaten.

LiteBit logo

Wat zijn de voordelen van de LiteBit wallets?

 

 • Met de Litebit wallets kun je je virtuele valuta eenvoudig en veilig opslaan.
 • Gratis opslag van cryptocurrency’s.
 • Een helder overzicht van alle uitgevoerde transacties, winsten en verliezen.
 • Inzicht in actuele cryptokoersen.
 • De cryptocurency’s kunnen direct vanuit de LiteBit wallet worden verkocht.
 • Het is niet nodig om de volledige blockchain met alle uitgevoerde transacties te downloaden, voordat je transacties kunt uitvoeren.

Portfolio virtuele valuta van LiteBit

Wat maakt traden op het platform van LiteBit zo aantrekkelijk?

 

 • Laagdrempelig voor iedereen die voor het eerst wil gaan handelen in cryptocurrency’s. Er is geen specifieke technische kennis nodig.
 • Een overzichtelijke interface.
 • Het aanmaken van een account is eenvoudig.
 • Een snelle uitvoering van transacties
 • LiteBit biedt een snelle en betrouwbare klantenservice met 24/7 ondersteuning in het Nederlands, Engels en Frans.
 • Een uitgebreide porfolio aan virtuele valuta.
 • Beveiliging met 2-factor authenticatie (2FA).
 • Keuze uit verschillende betalingsmethoden voor de aankoop van coins.

Grafiek, handelen op LiteBit

Wat zijn de handelslimieten bij LiteBit?

Wanneer je op het platform van LiteBit gaat handelen, dan zijn er verschillende bestedingslimieten. Ieder bestedingslimiet vereist een ander niveau van verificatie (Tiers). Hoe hoger de Tier, hoe hoger het bestedingslimiet.

 

Heeft LiteBit voor iedere cryptocurrency een aparte wallet?

Bij LiteBite kan worden gehandeld in zeer veel verschillende virtuele valuta. Op dit moment heeft LiteBit nog niet voor iedere coin een specifieke wallet beschikbaar, maar de exchange streeft ernaar om dit in de toekomst te realiseren. Op dit ogenblik (maart 2019) heeft de handelsbeurs een wallet voor de volgende coins:

Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Bitcoin Cash, QTUM, Cardano, BitBay, 2Give, ArtByte, Stratis, Radium, SysCoin, OkCash, Reddcoin, Bitcoin-SV, Navcoin, Crown, Bitsend, Particl, PinkCoin, Ubiq, Dash, Breakout, Verge, Cloakcoin, Zcoin, Blackcoin, Gulden, Viacoin, PIVX, Vertcoin, Groestlcoin, Feathercoin, RevolutionVR, Peercoin, MyriadCoin, EmerCoin, DogeCoin, Digibyte.

Cryptocurrency's, crypto transacties, Ethereum, Bitcoin, Ripple.

Wat zijn de ervaringen van gebruikers met het LiteBit platform?

Ik heb mij verdiept in de ervaringen van gebruikers die handelen op de exchange van LiteBit. Wat mij opviel is dat heel veel mensen erg enthousiast zijn over de klantenondersteuning. Veel mensen geven aan dat ze goed en snel geholpen zijn door de medewerkers van het platform. Daarnaast beweren veel gebruikers dat problemen die zij ondervonden tijdens het uitvoeren van transacties snel werden opgelost. Ook de uitbetaling van tegoeden verloopt volgens veel gebruikers soepel.

Review

Minder goede ervaringen

Aan de andere kant ben ik ook minder positieve ervaringen tegengekomen. Sommige gebruikers vinden de transactiesnelheid bij grote verkooporders te langzaam. Dat komt wellicht doordat het de afgelopen tijd steeds drukker is geworden op het platform. Daarnaast zijn er ook gebruikers die vinden dat het verschil tussen de koop- en verkoopprijs te groot is. Ook hebben veel mensen opgemerkt dat er erg vaak onderhoud aan het netwerk plaatsvindt, op de momenten dat zij transacties willen uitvoeren.

Blockchain

Persoonlijke ervaringen zijn subjectief

Uiteraard zijn persoonlijke ervaringen met een cryptohandelsbeurs vaak erg subjectief en is het ook niet altijd zeker of de beoordelingen worden gegeven door echt bestaande personen. Zorg er daarom altijd voor dat je zelf eerst goed onderzoek doet, naar alle voor- en nadelen van een bepaalde cryptohandelsbeurs. Bekijk de transactievergoedingen bij verschillende crypto-exchanges, verdiep je in de algemene voorwaarden en zorg ervoor dat je bekend bent met de eventuele risico’s. De risico’s van handelen in crypto-coins zijn groot en daar moet je wel voldoende rekening mee houden. Wil je je ervaringen met LiteBit met ons delen? Laat dan hieronder je reactie achter.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter