Wat is Phantasma? Contentmanagement op de blockchain

with Geen reacties

Phantasma is een blockchainapplicatie waarmee gebruikers hun eigen content kunnen managen, zonder dat ze afhankelijk zijn van servers van derde partijen. Deze Dapp biedt ondersteuning aan allerlei verschillende soorten transacties tussen gebruikers. Het gaat dan onder andere om transacties zoals e-mailverkeer, chatfuncties, documenten en geldtransacties. We gebruiken e-mail heel vaak voor het versturen van persoonlijke informatie en zijn daarvoor altijd afhankelijk van partijen die we niet goed kennen (of helemaal niet kennen). Daarnaast zijn deze derde partijen erg kwetsbaar voor hackers, faillissementen en andere ongewenste situaties. Een decentrale gedistribueerde aanpak van deze transacties kan een en ander een stuk veiliger maken.

E-mail

 

Decentraal content distributie systeem

Het opgeven van een groot gedeelte van gegeneerde inkomsten voor het produceren van videos, muziek, games of andere in omloop gebrachte content is altijd erg ontmoedigend. Contentontwikkelaars zijn volledig afhankelijk van centrale platformen die op ieder moment de regels voor het gebruik van het platform, naar willekeur kunnen aanpassen. Vaak betekent een abrupte verandering van de voorwaarden een plotselinge verlaging van de inkomstenstroom, ten aanzien van de geleverde content. Phantasma presenteert een decentraal content distributie systeem dat wordt uitgevoerd op de blockchain, waarbij privacy en veiligheid de hoogste prioriteit hebben.

Contentmanagement, Phantasma.

 

Phantasma en de blockchain wallet

Dit platform maakt korte metten met de traditionele manier waarop wij al jarenlang e-mails verzenden en ontvangen en introduceert een geheel nieuw protocol voor het distribueren van berichten, foto’s, facturen, films en belangrijke documenten. Phantasma draait op een crypto-wallet adres op de blockchain. Gebruikers beheren de private sleutels van de wallet en behouden dan ook de volledige controle over alle content die in deze wallet is opgeslagen. Alles is geëncrypteerd met behulp van cryptocurrency-technologie en zonder de private sleutels kan niemand zich zonder toestemming toegang verschaffen tot de content. Niemand kan je content zomaar lezen of stelen, zelfs de ontwikkelaars van Phantasma niet.

Video

Leave a Reply