Wat is Phantasma? Contentmanagement op de blockchain

with Geen reacties

Phantasma is een blockchainapplicatie waarmee gebruikers hun eigen content kunnen managen, zonder dat ze afhankelijk zijn van servers van derde partijen. Deze NEO dapp biedt ondersteuning aan allerlei verschillende soorten transacties tussen gebruikers. Het gaat dan onder andere om transacties zoals e-mailverkeer, chatfuncties, documenten en geldtransacties. We gebruiken e-mail heel vaak voor het versturen van persoonlijke informatie en zijn daarvoor altijd afhankelijk van partijen die we niet goed kennen (of helemaal niet kennen). Daarnaast zijn deze derde partijen erg kwetsbaar voor hackers, faillissementen en andere ongewenste situaties. Een decentrale gedistribueerde aanpak van deze transacties kan een en ander een stuk veiliger maken.

E-mail

 

Decentraal content distributie systeem

Het opgeven van een groot gedeelte van gegeneerde inkomsten voor het produceren van videos, muziek, games of andere in omloop gebrachte content is altijd erg ontmoedigend. Contentontwikkelaars zijn volledig afhankelijk van centrale platformen die op ieder moment de regels voor het gebruik van het platform, naar willekeur kunnen aanpassen. Vaak betekent een abrupte verandering van de voorwaarden een plotselinge verlaging van de inkomstenstroom, ten aanzien van de geleverde content. Phantasma presenteert een decentraal content distributie systeem dat wordt uitgevoerd op de blockchain, waarbij privacy en veiligheid de hoogste prioriteit hebben.

Contentmanagement, Phantasma.

 

Phantasma op de NEO blockchain

Dit platform maakt korte metten met de traditionele manier waarop wij al jarenlang e-mails verzenden en ontvangen en introduceert een geheel nieuw protocol voor het distribueren van berichten, foto’s, facturen, films en belangrijke documenten. Phantasma draait op een crypto-wallet adres op de NEO blockchain. Gebruikers beheren de private sleutels van de wallet en behouden dan ook de volledige controle over alle content die in deze wallet is opgeslagen. Alles is geëncrypteerd met behulp van cryptocurrency-technologie en zonder de private sleutels kan niemand zich zonder toestemming toegang verschaffen tot de content. Niemand kan je content zomaar lezen of stelen, zelfs de ontwikkelaars van Phantasma niet.

Video

Interoperabiliteit

Blockchaintechnologie bevindt zich nog maar in de ontwikkelingsfase en de schaal waarop decentrale applicaties worden uitgevoerd is nog erg beperkt. De mate van interoperabiliteit bepaalt uiteindelijk de bruikbaarheid van blockchaintoepassingen en is dus ook bepalend voor de schaalbaarheid ervan. De techniek achter de blockchain is enorm ingewikkeld en pas als decentrale gedistribueerde netwerken zijn uitgerust met gebruiksvriendelijke interfaces, zal er ruimte ontstaan voor mainstream adoptie. De mailboxen van Phantasma zijn zo ontworpen, dat ze verenigbaar zijn met bestaande standaard e-mailadressen en ook een interactie kunnen aangaan met e-mailplatformen buiten de blockchain.

Smart economy

Smart economy

Door een samensmelting van cryptografisch versleutelde content op de blockchain met opslagsystemen buiten de blockchain, kan worden voorkomen dat het NEO-netwerk “verstopt” raakt door een te grote hoeveelheid aan informatie. Het testnetwerk van Phantasma maakt gebruik van smart contracts die specifieke gebruikers volledige toegang verschaffen tot deze data. Phantasma focust zich op het creëren van een veilig en betrouwbaar digitaal ecosysteem, waarin iedere gebruiker deelneemt met behulp van de zogenaamde “SOUL-tokens”, inclusief de eindgebruikers van de decentrale applicaties. Een percentage van deze tokens wordt opgeslagen in een “pool” op het platform. Phantasma geeft een boost aan het begrip “smart economy” en is dan ook veelbelovend!

 

Meer weten?

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Leave a Reply