Wat is Orbis? Bluetooth community’s en de blockchain

with Geen reacties

Een opvallende NEO dapp is Orbis, een platform dat een open netwerk biedt voor bluetooth-community’s. Eén van de meest besproken elementen als het gaat om de Internet of Things heeft betrekking op de veiligheid. Zeker als het gaat om data-overdracht van gevoelige informatie tussen allerlei verschillende apparaten in bijvoorbeeld ziekenhuizen, bedrijven, overheidsinstellingen, maar ook gewoon in je eigen huis. IoT zal een enorme impact hebben op allerlei facetten van ons leven en veiligheidslekken binnen deze draadloze netwerken kunnen in bepaalde gevallen ernstige gevolgen hebben.

Logo Bluetooth, Orbis.

Bluetooth Mesh

Bluetooth Mesh is een standaard voor draadloze netwerken, waarop allerlei soorten Bluetooth-apparaten op afstand kunnen worden bediend. De opkomst van IoT creëert de behoefte aan nieuwe draadloze communicatiemiddelen, die al deze smart objecten met elkaar in verbinding brengen. Bluetooth Mesh zorgt voor een beter signaal door de hele woning of kantoorpand en er kunnen met deze oplossing duizenden apparaten aan elkaar worden gekoppeld. De data die tussen deze apparaten wordt uitgewisseld kan worden versleuteld aan de hand van encryptie. Orbis wil Bluetooth Mesh beter toegankelijk maken voor ontwikkelaars van IoT-toepassingen. Daarnaast moet alle data tussen IoT-apparaten beter worden gestroomlijnd en moeten draadloze netwerken verenigbaar zijn met andere digitale infrastructuren, logistieke processen en managementsystemen.

Genesis blok, Bitcoin, geldvoorraad.

 

Orbis en het OBT token

Orbis heeft zijn eigen cryptocurrency-token: OBT. Deze digitale betalingseenheid speelt een belangrijke rol binnen het ecosysteem van Orbis en kan worden gebruikt voor het aankopen van apps in de OrbiStore en het aankopen van andere Orbis producten. De OrbiStore is een platform dat gebruikt kan worden voor zogenaamde “third-party development”, waarbij software ook vrij kan worden gedistribueerd of verkocht door andere partijen, dan de originele softwareontwikkelaars. Het downloaden en het gebruiken van de apps gebeurt aan de hand van NEO smart contracts.

Industrie 4.0

Vergoeding voor het gebruik van een mobiele hotspot

Gebruikers van Orbis worden beloond met OBT omdat zij onderdeel zijn van het Orbis netwerk. OBT wordt gebruikt voor alle transacties binnen Orbis, inclusief transacties die “offline” worden uitgevoerd. Niet alleen voor de aankoop van Orbis apps en andere Orbis producten, maar voor ook peer-to-peer-transacties tussen gebruikers onderling. Gebruikers kunnen betalingen doen in OBT, maar ook OBT-betalingen ontvangen voor allerlei soorten handelingen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een “mobiele hotspot” creëren en daarvoor een vergoeding in OBT vragen aan andere gebruikers. Een vergoeding die gebaseerd is op de hoeveelheid dataoverdracht.

 

Whitepaper

 

Orbis Web

Veilige Bluetooth Low Energy-verbindingen (BLE) vormen samen plaatselijke netwerken, die wereldwijd aan elkaar worden verbonden via het internet. De komende jaren zal alles met elkaar in verbindingen staan: apparaten, gebouwen, voertuigen, data en zullen er zelfs bio-robotica-toepassingen op de markt verschijnen, die in onze eigen lichamen worden geïntegreerd. Of het nu gaat om onze verlichting, de verwarming, luchtbehandelingen in kantoorpanden, integraal ketenbeheer, defensie, de advertising industrie: al deze data moet veilig en efficiënt worden gemanaged. Orbis kan bijdragen aan een betrouwbare en veilige uitwisseling van die data. Er is geen sprake van een “single point of failure”, dus als een node plotseling niet meer functioneert dan neemt die data gewoon een andere route via andere nodes.

Nodes, blockchainnetwerk.

Wisselwerking tussen online en offline transacties op de blockchain

Een bijzondere functionaliteit van het Orbis Mesh-netwerk is de mogelijkheid van het uitvoeren van “offline” transacties op de blockchain. De transactie-ID en de data worden dan gedistribueerd tussen gebruikers die op dat moment offline zijn. Alleen als geverifieerde transactiedata wordt geüpload naar de blockchain binnen een bepaald tijdsbestek (via het Mesh-netwerk of online), dan worden de transacties voltooid. Door deze wisselwerking tussen online en offline transacties ontstaan nieuwe manieren voor het delen van data wereldwijd. Derde partijen worden in staat gesteld om de zogenaamde “data sharing power” van het Orbis IoT-netwerk te gebruiken voor hun eigen applicaties. Orbis brengt ontwikkelaars en gebruikers dichter bij elkaar!

 

Meer weten?

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Leave a Reply