SafeBlocks: een firewall voor decentrale applicaties (DAF)

with Geen reacties

Het Israëlische bedrijf SafeBlocks brengt de allereerste gedecentraliseerde applicatie firewall voor smart contracts op de markt: Decentralized Application Firewall (DAF). Deze firewall moet smart contracts beschermen tegen aanvallen van kwaadwillenden zoals hackers en moet daarnaast onbevoegde transacties tegengaan. De blockchain-industrie draait op dit moment op volle toeren en de ontwikkeling van een blockchain DAF was dan ook een kwestie van tijd.

DAF firewall, SafeBlocks.

3 miljard ingezameld via ICO’s

Met een blockchain-ecosysteem kan waarde op een decentrale manier worden opgeslagen en gedistribueerd naar alle uithoeken van de wereld. Smart contracts zijn gedecentraliseerde toepassingen die zorgen voor een juiste uitvoering van die transacties, over verschillende computers (nodes) binnen het netwerk. Alleen al in 2017 hebben startups voor meer dan 3 miljard aan kapitaal verzameld via zogenaamde Intitial Coin Offerings (ICO’s). Dit jaar (2018) hebben ICO’s al ruim 6 miljard dollar opgebracht. Echter is bijna de helft van alle blockchainprojecten die in 2017 door middel van ICO’s werden gefinancierd, nooit van de grond gekomen. Veel startups bleken niet in staat om hun beloften aan de investeerders na te komen.

Cyber security, hacker.

Aanvallen op blockchain crowdfunding websites

Volgens Ernst & Young werd in 2017 ruim vierhonderd miljoen dollar van de totale hoeveelheid ingezamelde fondsen gestolen door hackers of ging verloren door fouten in de beveiligingssoftware. Smart contracts zijn kwetsbaar op verschillende fronten. De private sleutels kunnen worden ontvreemd en er kunnen mankementen zitten in de code. Ook dit jaar hebben we al verschillende ernstige aanvallen gezien op blockchain crowdfunding websites. De veiligheid van smart contracts hing tot nu toe voornamelijk af van de audits die werden uitgevoerd, nog voordat deze gedecentraliseerde contracten in een blockchain werden uitgevoerd. Deze audits lenen zich prima voor het vinden van fouten in de code en de al reeds bekende kwetsbaarheden in de programmeertaal, maar bieden niet voldoende bescherming tegen hackers.

Blockchain firewall, DAF, SafeBlocks.

De DAF van SafeBlocks wordt binnen het smart contract geïntegreerd

De behoefte aan een firewall voor blockchainnetwerken was dan ook groot. De DAF van SafeBlocks is in staat om transacties binnen het netwerk te controleren, aan de hand van regels en beperkingen van het zelfgecreëerde veiligheidsprotocol. De DAF wordt binnen het smart contract geïntegreerd en wanneer deze voldoet aan de criteria van de exacte parameters, dan kan de specifieke transactie worden goedgekeurd en vervolgens binnen de blockchain worden uitgevoerd. Indien niet aan de criteria van de parameters is voldaan, dan wordt de transactie niet uitgevoerd. De DAF kan ervoor zorgen dat transacties naar een specifiek adres worden beperkt. Ook kan er bijvoorbeeld een limiet worden gesteld aan de maximale hoeveelheid cryptocurrency-tokens die per transactie worden verzonden.

Check

SafeBlocks maakt werkt van blockchain veiligheid

De DAF van SafeBlocks biedt een relatief eenvoudige oplossing die weer een stap verder gaat, dan de beveiliging die wordt geboden door het uitvoeren van audits. Of deze DAF inderdaad kan zorgen voor een veilige opslag van fondsen binnen een smart contract zal de toekomst uitwijzen. Het SafeBlocks team maakt in ieder geval werk van blockchain veiligheid.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Leave a Reply